Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 08 de Març del 2019

Sant Valerià farà vibrar l’eixample amb la jubilació de Vicente Caballer

El mestre pirotècnic Vicente Caballer es retira de la primera plana amb esta mascletà nocturna en un espectacle únic que avança la seua disparada a les 23.00 hores, per respectar el descans veïnal. Vicente Caballer: “per als amants de la pólvora serà una nit màgica i jo tancaré tot un cicle”

Enguany la gran mascletà nocturna de la falla Sant Valerià serà més especial que mai, ja que el pirotècnic Vicente Caballer s’acomiada del seu ofici en Torrent amb “un espectacle totalment diferent al vist fins al dia de hui” segons ha afirmat el mestre dels mestres.

 

Esta cita amb la falla Sant Valerià s’ha consolidat com un dels principals atractius per excel·lència de les falles de Torrent, una cita indispensable per als amants de la pólvora. En paraules del gerent i reconegut com millor pirotècnic del món, Vicente Caballer, “només el muntatge, la distribució de la mascletá, la disposició de cada artifici serà diferent a qualsevol mascletà que s'haja vist fins ara. Està cuidada des del primer tro d'avís fins a l'últim i la mateixa comissió participa en el seu disseny, això és el que la fa especial, entre altres coses” matisa el pirotècnic- “No es tracta de ser el que més quilos dispara; sinó de fer una simfonia amb el que la llei, les distàncies i el carrer et permet; recordem que per a fer qualsevol espectacle, abans es fa un previ estudi de seguretat. Farem que el públic la recorde pel ritme i les nombroses novetats que portarà.”

 

Vicente Caballer estarà present en la mascletà “amb la comissió: veient i gaudint allò al que m'he dedicat des dels huit anys. No vull avançar res, però per als amants de la pólvora, serà una nit màgica i jo tancaré tot un cicle”, comenta emocionat Vicente Caballer.

 

 

Sistema únic de disparada

Entre altres curiositats, esta mascletà estarà controlada i disparada per un sistema de tret i programari creat per l’empresa i que amb els anys ha sigut imitada per altres. “Per a mi -comenta un emocionat Caballer- “serà especial, perquè passe l’empresa als meus fills i amb aquesta mascletà m'acomiadaré de la primera línia. El meu fill Vicente, que és la quarta generació, es farà càrrec del nou projecte que serà presentat en breu als mitjans de comunicació”.

 

Vicente Caballer, és la “mare” de totes les empreses valencianes i d'ací han eixit la majoria de les actuals empreses, que algunes utilitzen l'estirada que té la marca per a obrir-se mercat: “és un tema molt delicat, molts no tenen res a veure amb la meua família i utilitzen la nostra marca Caballer, per a fer un buit, la nostra empresa va ser fundada pel meu iaio Vicente Caballer en 1880, fins al dia de hui; és cert que hi ha altres Caballer, familiars, però no tenen res a veure amb la centenària i primera empresa”.

 

Final frenètic i de color

“Utilitzarem multitud d'efectes i colors i un final frenètic; esperem que el temps ens respecte; ja que el muntatge és molt complex i es necessiten més de sis hores i cinc operaris i experts en digital, per a tindre-la llesta a les 23:00 h.” Caballer Fireworks, Vicente Caballer, prepara amb molta cura, des de les seues instal·lacions, cadascun dels artificis que s'utilitzaran en la gran mascletà de Sant Valerià i que serà el tret d'eixida per a la nit de la cremà a Torrent.

S'esperen més de 3.000 persones, arribades de totes les comissions, per a veure el gran i únic espectacle d'aquestes característiques a la nostra ciutat.

 

Descans veïnal

Després de la bona acollida de públic de les passades edicions la falla Sant Valerià avança la seua disparada i ho farà a les 23.00 hores per donar el tret d’eixida a la nit del foc i així conciliar el descans de la vida veïnal en fer-lo més prompte. El president de la falla, Miguel Àngel Atienza, matisa “Sant Valerià vol regalar a la ciutat la millor mascletà disparada fins la data en la ciutat i ho farem amb l’homenatge i jubilació del mestre dels mestres, Vicent Caballer. Per a respectar el descans dels veïns la mascletà serà a les 23.00 h. tal com hem acordat amb l’Ajuntament i el dispositiu especial de seguretat que garantisca la seguretat de l’acte i el disfrute de l’inici de la nit del foc.”

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.169.48

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.