Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de Març del 2019
ASSOCIACIONS

Veïns de l'Alter demanen un pla de revitalització per al barri

Els seus representants alerten de la pèrdua de residents i temen que el 30 per cent dels habitatges buits augmente

L'associació de veïns de Ramón y Cajal han reclamat un pla de revitalització per al barri de l'Alter, "que va més enllà d'asfaltar els carrers i arreglar les voreres" afirma el seu president Francisco Ortí. Aquest grup de veïns recorden que el barri compta amb un 30 per cent dels seus habitatges buits el que comporta una disminució en el nombre de residents.
 

Per això, des de l'associació demanen a l'Ajuntament un pla de revitalització i habitabilitat per a aquesta zona del barri antic de la localitat. "El barri es mor i si un barri es mor, una ciutat es mor amb ell". Des de l'associació afirmen que "si seguim així, el barri es mor en quatre dies, ja que els joves no poden accedir a un habitatge perquè són cares, tant per a comprar com per a llogar i la població envelleix", assenyala el seu president, "és necessari que s'elabore un pla que ajude a recuperar aquestes cases i que s'oferisquen amb arrendaments més assequibles", comenta com una de les propostes veïnals.
 

El seu president ha comptabilitzat més de 27 cases abandonades, la majoria d'elles tapiades per a evitar que siguen ocupades il·legalment. "L'abandó dels habitatges porta amb si brutícia, plagues i insalubritat" recorden des de l'associació.
 

Un altre dels problemes que pateix aquesta zona del barri antic és la falta d'aparcament, "els habitatges són antics i moltes plantes baixes sense possibilitat d'aparcament propi el que provoca que ningú vulga vindre a viure a aquesta zona". Des de l'associació relaten que aquest barri aquesta en "una zona privilegiada amb tots els serveis a prop, centre de salut i transport públic i necessita una actuació completa per part de l'Ajuntament".
 

750.000 euros per a l'Alter
L'Ajuntament va anunciar fa uns mesos un pla de millora de l'asfaltat i de les voreres del barri que han deixat de complir la normativa però des de l'associació el veuen "insuficient". "Volem un pla integral tan social, cultural, polític com a econòmic i que s'impliquen tots, sense sigles".

 

Per això, proposen que siga l'empresa Nous Espais la que entre en joc i elabora un estudi previ per a valorar la situació actual i poder aplicar aquest pla que retorne la vida a aquesta zona de la ciutat, "i no pararem fins a aconseguir-ho" afirmen des de l'associació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.220.131.93

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.