Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 28 de Febrer del 2019

Compromís es reuneix amb els protagonistes de la remunicipalització de l’aigua de Valladolid

El regidor de Compromís per Torrent, Víctor Medina, es desplaça fins Valladolid per conèixer el seu procés de remunicipalització de l’aigua de la mà de María Sánchez (Valladolid toma la palabra), regidora de cicle integral de l’aigua al govern municipal i el seu equip en el consistori

El debat sobre la gestió de l’aigua a Torrent continua. De fet, la comissió sobre el model de gestió de l’aigua a Torrent, impulsada i presidida per Compromís des de 2016 portarà al següent ple municipal una proposta de dictamen que, segons el seu president Víctor Medina “ha buscat durant les últimes setmanes el consens de tots els grups”.

 

Així, Medina ha visitat Valladolid aquest cap de setmana per conèixer de primera mà un dels models sobre la taula de la corporació torrentina: la remunicipalització del servei. Un model per el que Compromís ja s’ha manifestat clarament partidari des de les eleccions de 2015. Tant és així que “avançar cap a la remunicipalització d’Aigües de l’Horta” és un dels 15 punts en l’acord d’investidura que va portar a Ros a l’alcaldia de la capital de l’Horta Sud i sobre el que, segons Medina, “el govern municipal ha de començar a donar passos valents mirant-se a l’espill d’altres ajuntaments que han recuperat el seu servei, com Valladolid”.

 

Per un costat Medina i un memebre de l’equip de Compromís es va reunir amb María Sánchez –regidora de cicle integral de l’aigua i una de les impulsores del procés de remunicipalització- i Teresa Redondo, directora de l’àrea de medi ambient per conèixer els detalls del procés i l’actual situació de l’empresa Aguas de Valladolid. Posteriorment la delegació de Compromís també va mantenir una reunió amb Pedro Arroyo, gerent de la nova empresa pública.

 

Torrent i Valladolid comparteixen algunes particularitats, com la privada encarregada de la gestió. En el cas de Valladolid va ser Aquona; en el cas de Torrent és Hidraqua. Ambdues filials de la multinacional francesa Suez Environment. Per a Medina “compartir experiència entre diferents municipis i partits polítics és essencial, sobretot quan el que està sobre la taula es avançar cap a un model contra el que tants interessos volen posar impediments, la gestió pública directa”.

 

Per a Medina “hi ha enormes interessos darrere de la gestió de l’aigua dels nostres pobles, és un gran negoci en el que els usuaris són captius, un negoci al que no afecten les crisis, que no pateix fluctuacions de beneficis... qui no voldria això? A Valladolid deprés de 20 anys sense inversions en la millora de les xarxes d’aigua i sanejament han passats a una nova realitat en al que no tenen temps per invertir tots els beneficis que generen, uns 11 milions d’euros a l’any. Compromís volem això per a Torrent”.

 

Des de Compromís asseguren que els contactes amb altres administracions que aposten per la gestió pública directa de l’aigua no van a parar, “és vital que qui apostem per la gestió pública dels recursos i serveis com a garantia d’eficiència, honradesa i sostenibilitat estem units front a la privatització dels serveis que només busquen generar beneficis empresarials a partir dels nostres recursos bàsics”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.197.64.207

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.