Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de Febrer del 2019
SEGURETAT

La Policia Local atén 50 casos de mediació en 2018

La mediació és un mètode senzill basat en el respecte mutu, l'objectiu del qual és millorar les relacions i trobar una solució dialogada i voluntària acceptada per totes dues parts

L'Ajuntament de Torrent compta amb el servei de Mediació Policial des de juny de 2016, és de caràcter preventiu, gratuït i es pot sol·licitar per registre d'entrada. Es tracta de prestar un servei d'ajuda a les persones per a resoldre, de la millor manera possible i més ràpidament, les situacions de conflicte que puguin sorgir de la convivència diària. Així, al llarg de 2018, la Policia Local de Torrent va atendre i va intervenir en 50 casos de mediació.
 

El febrer de 2017, van ser pioners a Espanya com la Primera Unitat de la Policia local que desenvolupava la mediació Intra-Judicial en els Procediments abreujats en les Fases d'Enjudiciament i Execució Penal derivats des del Jutjat penal número 18 de València amb seu a Torrent. I al novembre del mateix any, l'Ajuntament de Torrent va passar a ser la primera corporació local d'Espanya que figurava inscrita en el registre de mediadors del Ministeri de Justícia.
 

Els membres al capdavant d'aquesta unitat, formen part del Punt Neutre per a la Mediació (PNPM), de la secció Valenciana a Espanya del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), situada en el Palau de Justícia a València. A més, van participar com a ponents i Experts en mediació policial, i van ser Guardonats amb el diploma en l'III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, en el marc de la seguretat pública que va organitzar l'Ajuntament de Vila-real.
 

I l'abril de 2018, en el saló d'Actes de la Junta Municipal de Moncloa, la Unitat de Mediació de Torrent va ser Guardonada amb el Premi Internacional "Baula en la cadena de la Pau", pel Centre de Formació i Recerca Internacional en Drets Humans. Una organització internacional sense ànim de lucre, dedicada a l'ensenyament i implementació dels drets humans consagrats en els diferents instruments en l'àmbit nacional, regional i internacional.
 

La Unitat de Mediació està situada en c/ Font de Sant Lluís en El Vedat, el seu telèfon de contacte és el 96 111 18 97, i el correu electrònic mediacionpolicial@torrent.es.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.73.68

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.