Dimarts, 29 de Setembre del 2020

Actualitzada Dimarts, 29 de Setembre del 2020 a les 12:39:07 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 22 de Febrer del 2019

TEATRE

Inauguració de la XXII Mostra de Teatre Escolar

La XXII Mostra de Teatre escolar ha obert el teló este matí a Torrent amb una programació que, enguany, tracta el simbolisme d’uns personatges shakesperians, clàssics i eterns que ens parlen de l’amor, la tragèdia, la mort, el goig…

La XXII Mostra de Teatre escolar ha obert el teló este matí a Torrent amb una programació que, enguany, tracta el simbolisme d’uns personatges shakesperians, clàssics i eterns que ens parlen de l’amor, la tragèdia, la mort, el goig… Des del 21 de febrer fins al 6 d’abril, quinze grups formats per milers de xiquets i xiquetes, adolescents, joves o adults, participaran en esta edició en què intervenen centres públics, concertats, educació especial i grups que treballen el teatre en temps extraescolar. La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Torrent i amb la col·laboració de Curucucú Teatre, torna als orígens, ja que en l’edició d’enguany torna a tindre com a escenari l’Aula de Cultura Caixa Mediterrani, on es feia inicialment.

 

L’acte d’inauguració ha estat presidit per la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez; la regidora de Cultura i Participació Ciutadana, Susi Ferrer; i els representants de la corporació municipal. Sáez ha explicat que “a través d’estes manifestacions artístiques fomentem entre el públic més jove diferents valors educatius, com ara l’eliminació del masclisme o la igualtat”.

 

A continuació s’ha estrenat la primera obra d’esta mostra. Amb el títol Sí, dona!, de Francesc Raga, el públic ha pogut veure la història d’una estudiant  aplicada, reflexiva i amb el “perillós” costum de pensar… i tracta temes per a combatre el masclisme. És un espectacle en valencià, fresc  i que permet una lectura a diversos nivells de profunditat per tal que la gent més jove també l’entenga. Una ficció teatral construïda a partir de trossets de realitat ben documentats.

 

Al llarg d’estos mesos pujaran a escena diferents grups de teatre, tant torrentins com de localitats veïnes, els quals són: Grup Teatre Total, Escola Gavina de Picanya; Grup Carasseta, col·legi Miguel Hernández de Torrent,; Grup Compañeros, Col·legi Pléyade del Vedat; Grup Teatrhelios, col·legi Helios de l’Eliana; Grup Els Cometes, CEIP el Grau de València; Grup l’Alegria de Villena, IES Isabel de Villena de València; Grup Alfa Centauri, Escola de Teatre de Cucurucú Torrent; Grup Drama Teens, Club d’Idiomes Torrent; Grup Giocoso, col·legi Ausiàs March de Paterna; Grup Leneas, CEIP Sant Joan Baptista de Torrent;  Grup Patracolà, Col·lectiu Adisto de Torrent; Grups Los del Clara,  IES Clara Campoamor d’Alaquàs; i Grup Casiopea, CEIP Lope de Vega de Torrent.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.105.97

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.