Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 21 de Febrer del 2019
URBANISME

Es presenta el projecte d'urbanització per al nou palau de justícia

El condicionament de la parcel·la de Parc Central és una de les actuacions que s'inclouen en la llista d'Inversions Financerament Sostenibles

L'Ajuntament de Torrent ha presentat aquest matí el projecte d'urbanització d'una parcel·la de la manzana M-34, situada en Parc Central, on es construirà el nou palau de Justícia. La parcel·la, que està situada en l'avinguda Barcelona'92 té una superfície aproximada de 4.600 metres quadrats. La urbanització per al futur palau de justícia, amb un pressupost de més de 800.000 €, és una de les inversions financerament sostenibles (IFS) més importants.
 

El condicionament del solar és el primer pas per a aquesta nova infraestructura que suposarà, en paraules de l'alcalde Jesús Ros, "l'actualització d'unes instal·lacions obsoletes, així com la modernització i l'agrupació dels serveis i les dependències judicials de la ciutat". El primer edil ha destacat a més que aquest enclavament es convertirà en "un gran lloc de trobada pel qual passaran milers de persones quan siguen una realitat, a més del palau de justícia, noves instal·lacions educatives i un nou centre de salut". Ros ha explicat que el següent pas serà traure a concurs i adjudicar el projecte de la infraestructura, que haurà de complir les condicions i característiques que fixe la Conselleria de Justícia quant a dotacions i equipaments.
 

Delegació de competències
El mes de setembre passat, la Conselleria de Justícia va resoldre delegar la competència per a la contractació de redacció de projecte, licitació, adjudicació i execució de l'obra de construcció del palau de justícia a l'Ajuntament de Torrent, un projecte que ronda els 18 milions d'euros, la qual cosa suposa convertir-se en "l'obra més important que s'ha fet a Torrent fins hui".

 

Urbanització de la manzana 34
El palau de Justícia no és l'únic equipament amb el qual constarà aquesta zona d'expansió de Torrent. Les previsions d'ordenació urbanística de la poma 34 preveuen també una zona per a equipament educatiu, així com un nou equipament sanitari. A més, s'ha dissenyat una plaça annexa a l'avinguda Barcelona'92 que servirà de lloc de reunió i accés als usos dotacionals que es té previst implantar. La plaça constarà de zones per als vianants, zones enjardinades i també per a jocs infantils.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.69.143

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.