Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 18 de Febrer del 2019

L’Escola d’Adults participa en la Caravana Solidària d’ajuda al poble sahrauí

El centre ha promogut l’arreplegada de productes alimentaris per a portar als campaments de refugiats de l’antiga colònia espanyola

Durant quinze dies, l’Escola d’Adults de Torrent ha viscut una excepcional experiència de conscienciació i solidaritat amb el poble sahrauí. Per una banda, s’ha promogut l’arreplega de productes alimentaris per a portar als campaments de refugiats de l’antiga colònia espanyola. Per altra, este centre d’interès s’ha treballat a diferents aules formatives del Centre. Així mateix, s’ha organitzat una xarrada informativa per tal de divulgar la història i la lluita del poble sahrauí.

 

Arròs, cigrons, llentilles, sucre, fesols... Mil quilos de productes alimentaris han estat aportats per l’alumnat i professorat del Centre d’EPA com a contribució solidària als campaments de refugiats del poble sahrauí. També han participat alguns comerços del poble. La generosa aportació ja ha estat enviada a la Federació d’Associacions de Solidaritat per tal de ser portada als seus destinataris.

 

A més a més, una xarrada informativa impartida per Sergio Fernàndez, membre de la Federació, va permetre divulgar la història d’este poble que fins fa 43 anys vivia en un territori legalment constituït com a província espanyola. Un nombrós públic va poder conèixer la realitat d’un procés històric sembrat de contradiccions.

 

Una tercera iniciativa ha estat treballar la història del poble sahrauí a diferents grups formatius del Centre d’EPA, una experiència enriquidora d’estudi de la història contemporània espanyola injustament oblidada.

 

L’objectiu d’esta proposta de treball és donar a conèixer i sensibilitzar sobre la situació que viu el poble sahrauí, i ajudar a les persones refugiades amb els aliments necessaris. La valoració de l’experiència es considera molt positiva, per tal de cooperar amb un poble que formava part de l’Estat Espanyol fins l’any 1975, i al qual es va privar del dret d’autodeterminació, d’un dret reconegut per tots els tractats internacionals.

 

El seu territori va ser ocupat per Marroc i la població va ser majoritàriament obligada a viure en campaments de refugiats, on encara esperen –més de 40 anys després- a que es puga celebrar el referéndum d’autodeterminació que Espanya va prometre i les organitzacions internacionals han avalat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.213.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.