Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 18 de Febrer del 2019
AGRICULTURA

Caixa Rural de Torrent clausura les XL Jornades de Cítrics i Cultius Alternatius

Durant tres dies s'han abordat temes relacionats amb el sector agrícola valencià, com les necessitats de reg en el cultiu o el control biològic

Caixa Rural de Torrent ha posat punt final a les XL Jornades de Cítrics i Cultius Alternatius. Des del 12 a 14 de febrer s'han realitzat sessions informatives en les quals han participat destacats representants del sector agrícola valencià. El dimarts a la vesprada les jornades es van iniciar amb la inauguració per part del president de Caixa Rural de Torrent, Vicent Peiró. A continuació es va realitzar la primera ponència "Canvis estructurals en el sector citrícola", de la mà del director del Servei d'Estudis del Grup Cooperatiu Cajamar, David Uclés Aguilera.
 

L'equador de les jornades va arribar la vesprada del dimecres, que va ser el moment per a tractar el "Càlcul de les necessitats de reg en els cultius, el seu funcionament", de la mà de Luis Bonet Pérez de Lleó, representant de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries- IVIA.
 

Per a tancar les jornades es van realitzar dues xarrades ahir a la vesprada. La primera impartida per Alejandro Tena Barreda, del Institut Valencià d'Investigacions Agràries - IVIA, que va debatre sobre el control biològic clàssic en cítrics. Seguidament es va desenvolupar la xarra "Control biològic per a la conservació en cítrics: ús de cobertes vegetals", per Alberto Urbaneja García, també procedent del Institut Valencià d'Investigacions Agràries- IVIA.
 

En finalitzar, l'alcalde Jesús Ros va participar en l'acte de clausura, on va destacar la importància de "la formació en el sector agrícola" i va agrair i va felicitar el Fons Social Caixa Rural de Torrent per la seua trajectòria en les seues 40 anys organitzant aquestes jornades i per "ser una entitat que facilita i dóna suport a el treball dels agricultors". A més, el 1, 2 i 3 de març, els participants de les jornades realitzaran com a última activitat un viatge a Granada.

"Trau-li Suc"
Durant les jornades, el Consell Agrari Municipal ha repartit entre els presents sucs de taronges recentment espremuts. La iniciativa, emmarcada dins de la campanya Trau-*li Suc de l'Ajuntament de Torrent, promociona el consum dels cítrics locals, a més de fomentar un estil de vida saludable. Al llarg del mes de febrer, la campanya també s'està duent a terme en els col·legis torrentinos, on els xiquets i xiquetes poden gaudir d'un got de suc de taronja durant l'esbarjo.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.90.255.22

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.