Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 18 de Febrer del 2019

Nous Espais ofereix un servei gratuït de gestió de les ajudes al lloguer d'habitatges

Les sol·licituds poden presentar-se fins al dia 8 de març en les oficines situades en la plaça Major

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'empresa municipal Nous Espais, ha començat el tràmit per a la presentació de sol·licituds per al Programa d'ajudes al lloguer d'habitatges i el Programa d'ajudes al lloguer per a joves, convocades per a l'exercici 2019 per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.
 

Amb l'objectiu de facilitar el procés de tramitació de la sol·licitud, que pot presentar-se telepàticament amb signatura digital o electrònicament presentat el formulari imprés per registre d'entrada, Nous Espais ofereix de manera gratuïta el servei d'informació prèvia, gestió d'aquestes sol·licituds i emplenament de la sol·licitud, així com en la presentació de la mateixa a través del servei de finestreta única del TDIC. Les sol·licituds ja poden presentar-se en les oficines fins al 8 de març, inclusivament. L'horari d'atenció d'aquest servei és de dilluns a divendres de 9 a 14 h.
 

Els demandants han de ser persones físiques majors d'edat i que siguen titulars d'un contracte d'arrendament d'habitatge de residència habitual, amb durada mínima d'un any, domiciliació bancària del pagament del lloguer i que els ingressos de les persones que tinguen el seu domicili habitual i permanent en l'habitatge arrendat, consten o no com a titulars del contracte d'arrendament, siguen iguals o inferiors a tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). El regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, ha explicat que amb aquest programa "possibilitem l'accés i gaudi de l'habitatge a aquelles persones que més el necessiten".
 

Igualment, en aquestes ajudes se'ls ofereix una major prioritat als afectats per desnonaments, famílies monoparentals o nombroses, dones víctimes de violència de gènere, mates de terrorisme, persones amb diversitat funcional, persones amb trastorn mental sever, joves extutelats i unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques.

 

D'igual manera tenen preferència les dones en situació de necessitat o en risc d'exclusió, especialment quan tinguen fills o filles menors exclusivament a càrrec seu, així com les unitats de convivència en les quals totes les persones es troben en situació de desocupació i hagen esgotat les prestacions corresponents
 

Quant a les ajudes específiques per a joves, els sol·licitants han de ser menors de 35 anys, o bé pertànyer a una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen menors de 35 anys i no rebre una altra ajuda per a atendre el pagament del lloguer. En aquest sentit "donem resposta a la necessitat d'ajudar al fet que els joves puguen afrontar l'emancipació i la formació de noves llars i accedir a un habitatge que s'ajuste a les seues necessitats", ha ressaltat la regidora de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.39.55

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.