Dimarts, 30 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 30 de Abril del 2024 a les 10:48:33 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ 1
Dijous, 07 de Febrer del 2019

Veïns denuncien que els "sanecanes" porten "setmanes sense bosses"

Fins fa menys d'un dia els "sanecanes" anteriors plens de bosses continuaven convivint amb els nous buits de bosses constantment

Un grup de veïns i propietaris de gossos han volgut denunciar la falta de servei en els nous "sanecanes" que acaba d'instal·lar l'Ajuntament de Torrent. Aquest servei que va eixir de nou a concurs públic es va adjudicar fa poques setmanes a una nova empresa que està instal·lant els nous contenidors i substituint els antics. I ací ve el problema, segons un grup de veïns del centre històric aquests nous sanecanes estan sempre buits, sense bosses, un d'ells afirma que, "he cridat en un parell d'ocasions a l'Ajuntament per a informar de la incidència i seguim igual, sense bosses".

 

Aquesta situació ja ve des de lluny, ja que des de novembre de l'any passat, quan l'anterior empresa que prestava el servei deixava sense borses als propietaris dels gossos "setmanes, després volen que els propietaris complim amb la nova normativa, quan ni el mateix Ajuntament compleix amb el fet d'haver de facilitar aquest servei que ens costa 240.000 euros. Només esperem que amb aquesta queixa es pose fi a aquest problema i tinguem bosses a la nostra disposició com més prompte millor".
 

Fa poques setmanes, l'Ajuntament va anunciar la instal·lació de noves papereres d'aquest tipus que substituiran a les antigues, "més hermètiques i d'acord amb la nova normativa" van afirmar des de l'Ajuntament. Però la veritat és que, hui dia aqueixes noves papereres estan instal·lades però sense bosses, "és increïble, no porta ni 24 hores col·locades i ja no hi ha bosses i a més hem d'aguantar que no hagen retirat l'antiga paperera que està tan plena de bosses que cauen, és molt desagradable" afirmen usuaris de la zona.
 

A principis de desembre es va adjudicar aquest servei a una nova empresa per un import de més de 240.000 euros i ara l'empresa està instal·lant i ampliant la xarxa de màquines expenedores de borses de recollida d'excrements canins.
 

Segons el plec de condicions del contracte, "les actuals màquines seran retirades pel contractista deixant en magatzem aquelles que determine la direcció del contracte", però hui dia conviuen les antigues amb les noves, estàs últimes sense bosses, segons el plec del contracte, "el dispensador de bosses haurà de tindre capacitat per a allotjar un mínim de 30 bosses".
 

El plec també obliga a l'empresa a "la recollida, buidatge i substitució de borses interiors cinc vegades per setmana i la reposició de borses expenedores almenys cinc vegades per setmana en jornada completa".

Comentari (1) Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.19.31.73

  • Amparo Medina

    Amparo Medina | Diumenge, 10 de Febrer del 2019 a les 19:56:09 hores

    Volem que torne L'antiga empresa que feia la tasca de les papereres i bosses per arreplegar els excrements dels gossos ja que anteriorment tots els dies reposaven les bosses i a demés donaven en mà a usuaris per a que mai ens faltaren, ara mai hi ha i tenim que comprar-les, quan l'Ajuntament paga a la nova empresa un muntó de diners.

    Accedeix per a respondre

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.