Dimecres, 03 de Juny del 2020

Actualitzada Dimecres, 03 de Juny del 2020 a les 12:48:21 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de Febrer del 2019

Comencen les obres per a instal·lar el primer pas de vianants intel·ligent

Els passos, situats en punts de major trànsit d'escolars cap a col·legis i instituts, prioritzen la visibilitat del vianant, augmentant la seua seguretat

L'Ajuntament de Torrent ha començat hui les obres per a instal·lar un dels tres passos de zebra intel·ligents que s'implantaran a la ciutat. Amb un pressupost de 28.000 €, aquesta prova pilot s'està posant en marxa en l'encreuament de l'avinguda al Vedat amb el carrer Azorín i Maestro Sanchís Almiñano; un dels punts amb major trànsit de vianants i vehicles que, a més, és una ruta de pas d'escolars cap als seus col·legis i instituts.
 

La iniciativa, inclosa dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l'Estratègia DUSI, completa el projecte de Rutes Escolars Segures que, després de la seua fase d'estudi, de seguida serà implementat a la ciutat.
 

Aquests passos de zebra intel·ligents estan connectats a un sistema de sensors que il·luminen les ratlles en el sòl i activen focus de llum en els encreuaments, de tal manera que el sistema prioritza la visibilitat del vianant. Després d'un període de prova i, en cas d'obtenir resultats positius, "els passos de zebra seran instal·lats en la resta del municipi, amb el que aconseguirem que Torrent siga una ciutat més segura, moderna i amable", ha explicat el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos.
 

El projecte Rutes Segures es completa amb la instal·lació de passos de zebra en tres dimensions, la col·locació de senyals verticals i horitzontals, l'eliminació de contenidors a les portes dels centres escolars o la instal·lació de sensors que permetran seguir els recorreguts escolars a través dels telèfons mòbils, entre altres.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.238.190.122

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.