Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de Febrer del 2019
TRADICIONS

El vent protagonista de la festivitat de Sant Blai

El fred també va acompanyar als milers de torrentins que es van acostar a gaudir de les tradicions en aquesta jornada festiva

El fred també va acompanyar als milers de torrentins que es van acostar a gaudir de les tradicions en aquesta jornada festiva que enguany va coincidir en diumenge

Sens dubte el vent, que a moments bufava amb certa intensitat, va ser el protagonista de la festa de Sant Blai. Durant tota la jornada no va deixar de bufar i els torrentins i visitants que es van acostar a l'Ermita buscaven els raigs de sol per a mitigar l'intens fred accentuat pel vent. Però encara així, no van faltar a la tradició i des de primera hora del matí es veien llargues cues a les portes de la parròquia de Sant Luís Bertrán per a ungir-se la gola amb oli i beneir els gaiatos.

 

També la caseta dels santblaiets es va omplir de persones per a adquirir aquest dolç típic que només es pot degustar aquest dia. També és molt habitual veure a persones que acudeixen amb la cassola de Rossejat als forns per a coure l'arròs. Aquest plat típicament torrentí conegut com a Arròs de Sant Blai és una tradició gastronòmica que ha sobreviscut al pas dels anys i es continua degustant en les taules torrentines. Es tracta d'un arròs al forn amb carn de putxero, pilotes de carn i el que ho fa únic, una pilota dolça a base d'ametla, mel, canyella i pa ratllat.

 

 

50 clavaris i clavariesses
Però si la gastronomia és la protagonista, també ho són els xiquets i xiquetes de 5 i 6 anys que conformen la clavaria de Sant Blai. Al matí, els xicotets van acudir en cercavila a la parròquia de l'Ermita per a celebrar l'eucaristia en honor al sant acompanyats de les 3 mares i el xiquet del miracle on en acabar la missa van recitar els versos en honor al sant de la gola.

Ja a la vesprada, va tindre lloc la processó pels carrers adjacents a l'Ermita amb la participació dels clavaris, les mares, el xiquet del miracle i les components de la confraria de Sant Blai.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.208.183

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.