Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 22 de Abril del 2024 a les 13:29:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 02 de Febrer del 2019

Sant Blai acull milers de persones entre gaiatos, oli i santblaiets

El barri de l'ermita ha acollit el tradicional porrat de Sant Blai, on no han faltat les visites dels caps de llista autonòmics en any electoral

La ciutat de Torrent ha viscut un any més la festa de Sant Blai, que enguany ha caigut en diumenge i ha augmentat la seua afluència de gent de la ciutat i de poblacions veïnes. Les diferents parades de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i, per descomptat, els gaiatos i sanblaiets han sigut els principals atractius d'esta festa més que centenària.

 

Una de les parades més concorrides ha sigut la caseta de la Confraria on es venia el popular oli beneït, per a posar-se’l en la gola i els santblaiets, de recepta secreta. L'ajuntament també ha preparat degustacions gastronòmiques típiques de Sant Blai: a les 11 h. del tradicional rossejat; i a la vesprada, a les 18 h,  del xocolate torrentí.


El dia de Sant Blai es completa amb la cercavila dels clavaris i les clavariesses, des del carrer del Frare Luis Amigó fins a la parròquia de Sant Lluís Bertran, on s'ha celebrat la missa a les 11.30 h. A la vesprada, la festivitat continua amb el Vers de Sant Blai i el Cant dels Gojos, a les 17.30. A continuació, els xiquets i les xiquetes participaran en la processó, amb eixida des de l’Ermita, i recorreran els carrers del barri acompanyats de tabal i dolçaina.

 

Enguany les xiquetes que representen a les mares del miracle han sigut: Amparo González Sánchez, Alejandra Mora Baezai Isabel Moreno Díaz; mentre que el xiquet del miracle ha sigut Álvaro Medina Punzano. Conta la llegenda que Sant Blai, metge de professió, va salvar de morir ofegat a un bebé amb oli, per això a aquest sant se'n diu afectuosament el "Sant de la Gola" i es diu el refrany "Sant Blai gloriòs, cura'm la gola i emporta't la tos" o la versió "Sant Blai gloriòs, cura al xiquet i emporta't la tos". 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.97.61

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.