Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Febrer del 2019
VEÏNAT

L’Entrà de la Flor il·lumina el primer de febrer a Torrent

Es van disparar més de 220 dotzenes de coets en l’Entrà, a càrrec dels clavaris d’enguany i de l’associació d’amics de l’1 de febrer.  

Com cada any, Torrent va celebrar la tradicional Entrà de la Flor l’1 de febrer, on van participar al voltant de 60 participants, molts més que l’any passat, quan la pluja va deslluir l’acte. Els protagonistes eren els clavaris d’enguany, junt amb els clavaris d’altres anys que continuen sumant-se a la festa i amants de la pólvora.

 

El dia va començar amb el tall de la branca de l'ametler florit a les 8 del matí, clavaris i veïns de Torrent es van dirigir des de Mont –Sió a tallar la branca que a la nit oferirien a nostra Senyora del Rosari, a continuació, la van transportar en la parròquia de Sant Lluís Bertran on estaria fins a la celebració de l’Entrà. Com ja és costum, després es va celebrar l'esmorzar i el dinar en la Caseta del Rosari.

 

Una vegada recollits els coets, tots els participants en l’Entrà acudiren a la parròquia de Sant Lluís Bertran on van fer una xicoteta oració. A les 21.00h, començava l’Entrà de la flor, i així des de la parròquia de Sant Lluís Bertran la branca d'ametler començava a caminar, acompanyada pel so i la llum dels coets per a arribar en la parròquia de l'Asunción on es va fer la benedicció de la branca i on va ser oferida a la Mare de Déu del Rosari. Finalment, altre centenar de coets es van soltar dins de la gàbia, recinte restringit, on es va celebrar la Cordà que va posar el punt final un any més, a l’Entrà de la Flor.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.55.214.236

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.