Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Febrer del 2019
TRADICIÓ

Torrent es prepara per l'Entrà de la Flor

Cada 1 de febrer, Torrent acull la tradicional Entrà de la Flor, una festivitat arrelada en el municipi que es remunta al segle XVII en la que els clavaris i membres de la Confraria de la Mare de Déu del Roser fan entrega de la primera rama d'ametler en flor a la Verge

Cada 1 de febrer, Torrent acull la tradicional Entrà de la Flor, una festivitat arrelada en el municipi que es remunta al segle XVII en la que els clavaris i membres de la Confraria de la Mare de Déu del Roser fan entrega de la primera rama d'ametler en flor a la Verge. La festa començarà amb la tala de la branca de l'ametler a primera hora del matí, per a traslladar-la després a la parròquia de Sant Lluís Bertran. Posteriorment, clavaris i confrares gaudiran d'una jornada festiva en la popular "Casseta del Rosari" per a celebrar un esmorzar.
 

A les 20.45 hores  es reuniran en l'Ermita on començarà el trasllat fins a l'Arxiprestal on s'ofrenarà la branca florida a la Verge del Roser amb una oració i el cant de l'himne de la Mare de Déu del Roser. Com a fi de festa, tindrà lloc una cordà en un recinte tancat i Vallat on es dispararan uns 135 quilos de pólvora, uns 15.000 coets en només una hora. Per primera volta, dues dones participen en aquest acte centenari.
 

Aquesta festivitat té un origen pagà quan els romans dedicaven a la Diosa Flora l'arribada de la primavera. Amb el pas dels segles, la festa va agafar un caràcter religiós i en 1606 la confraria va començar a oferir la primera branca de l'ametler florit a la mare de déu com a mostra del pas de l'hivern a la primavera.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.180.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.