Dijous, 09 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 08 de Maig del 2024 a les 12:20:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 31 de Gener del 2019
URBANISME

Part del barri antic segueix a l'espera de Conselleria de Cultura

El projecte de les obres fa més d'un any que està en els calaixos de l'administració valenciana mentre els veïns han de conviure amb la brutícia, carrers tallats per ensulsiades i cases en estat de semiabandono

Els veïns del centre històric de la localitat fa anys que esperen la reurbanització dels seus carrers, unes obres que no arriben, ja que és conselleria la que ha de donar l'OK als projectes que fa mesos que estan en els calaixos de l'administració valenciana. Brutícia, cases abandonades i tanques que tallen carrers i voreres són el dia a dia de milers de torrentins que viuen en aquesta part de la capital de l'Horta Sud.

 

L'alcalde Jesús Ros confia que arribe "prompte l'autorització i estem en contacte amb conselleria perquè ens les aproven al més prompte possible". Però l'autorització no arriba i els veïns comencen ja a cansar-se de veure cases barrades, voreres inaccessibles i carrers intransitables plens de foradades "que has d'anar esquivant si no vols caure" afirma una veïna de la zona.
 

Cal recordar que hi ha una finca barrada al carrer Abastidors més de mig any, fa diverses setmanes van caure uns rebles d'una casa situada al carrer Hospital, també estan barrades uns habitatges en la plaça del Raval, un habitatge pegat a un parc infantil i un altre habitatge a la cantonada de carrer Gómez Ferrer amb Sant Roc, "aquests són sol un exemple però hi ha més i si no es fa res, això anirà a més". Fa un mes, el màxim edil va presentar un pla d'ajudes per a rehabilitar habitatges del barri antic dotat amb 300.000 euros per a "intentar ajudar els propietaris d'habitatges en aquesta zona".
 

Zones infantils abandonades
Una altra de les queixes que fa anys que reclamen és zones inbfantils dignes "són poques i quasi inexistents i les poques que hi ha estan totalment abandonades o són ridícules". És el cas de la placeta de l'Era, on conviuen unes màquines saludables per a majors, col·locades recentment, amb una xicoteta zona infantil abandonada, bruta i que els xiquets que viuen en aquesta zona no poden utilitzar, "crec que els xiquets que viuen ací també tenen dret a gaudir d'un espai digne per a ells, on puguen jugar i no haver de desplaçar-se a altres barris per a poder gaudir d'un parc en condicions" es queixa un pare de la zona.
 

Papereres canines sense bosses
Un altre dels problemes que van arrossegant des de fa mesos els veïns és la falta de bosses per als excrements de les seues mascotes. "Portem des d'abans del mes de desembre, si no calcule malament, sense bosses i el pitjor, sense manteniment dels sane canes".
 

Fa poques setmanes, l'Ajuntament va anunciar la instal·lació de noves papereres d'aquest tipus que substituiran a les antigues, "més hermètiques i d'acord amb la nova normativa" van afirmar des de l'Ajuntament. Però la veritat és que, hui dia aqueixes noves papereres estan instal·lades però sense bosses, "és increïble, no porta ni 24 hores col·locades i ja no hi ha bosses i a més hem d'aguantar que no hagen retirat l'antiga paperera que està tan plena de bosses que cauen, és molt desagradable" afirmen usuaris de la zona.
 

A principis de desembre es va adjudicar aquest servei a una nova empresa per un import de més de 240.000 euros i ara l'empresa està instal·lant i ampliant la xarxa de màquines expenedores de borses de recollida d'excrements canins. Segons el plec de condicions del contracte, "les actuals màquines seran retirades pel contractista deixant en magatzem aquelles que determine la direcció del contracte", però hui dia encara conviuen les antigues amb les noves, estàs últimes sense bosses.

 

Segons el plec del contracte, "el dispensador de bosses haurà de tindre capacitat per a allotjar un mínim de 30 bosses". El plec també obliga a l'empresa a "la recollida, buidatge i substitució de borses interiors cinc vegades per setmana i la reposició de borses expenedores almenys cinc vegades per setmana en jornada completa". 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.78.149

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.