Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Gener del 2019

L'Ajuntament presenta la nova programació de “Cinema en Valencià a l’Escola”

Des del 28 de gener fins al 4 de febrer, l’alumnat de les escoles i instituts de Torrent gaudirà d’un cicle de pel·lícules dirigides a diferents edats

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb Escola Valenciana, enceta una nova edició de la campanya “Cinema en Valencià a l’Escola”. Del 28 de gener al 4 de febrer, els escolars gaudiran d’un cicle de pel·lícules en valencià, dirigides tant a col·legis com a instituts de la ciutat.

 

Es tracta d’una activitat debades que sempre té una gran resposta per part del púbic, i tant és així, que per a esta edició ja estan totes les sessions completes. “Es tracta de fomentar la nostra llengua en un àmbit més i així donar visibilitat al cinema en valencià entre els xiquets i les xiquetes i la gent jove de Torrent”, explica la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez.  

 

La sala d’actes del consistori torrenti és el lloc triat per a acollir les sessions, dirigides a diferents edats, i que donaran el tret d’eixida amb El Grúfal, 28 i 31 de gener. El dia 29 de gener i 1 de febrer serà el torn per a viatjar a l’apassionant món de la prehistòria amb Cavernícola. La següent pel·lícula La revolta de contes, recupera personatges i històries clàssiques, els dies 30 de gener i 4 de febrer. 

 

L’alumnat més major també té una cita per a gaudir del cinema en valencià amb dos films. D’una banda M’esperaràs?, pel·lícula rodada en valencià, amb productor, director i actors i actrius valencians i que s’emetrà el dia 31 de gener. I d’altra banda, Pride, una comèdia britànica que conta uns fets reals, i que promou valors importants com la inclusió i la solidaritat, el dia 1 de febrer.  

 

Des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià s’han enviat les guies didàctiques de cada pel·lícula que proporciona Escola Valenciana, perquè cada centre escolar que acudisca a les projeccions puga treballar-les a classe.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.240.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.