Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 11 de Gener del 2019
VIVENDA

Nous Espais informa sobre el model de cooperatives d'habitatges

La Generalitat té en licitació una parcel·la en el barri de Benisaet per a construir habitatges en règim cooperatiu

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'empresa pública Nous Espais, ofereix el servei d'informació als veïns i veïnes sobre el model de cooperatives d'habitatges a Torrent. La Generalitat, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA), té en licitació el concurs públic per a la construcció d'habitatges en règim de cooperativa en una parcel·la de 630 metres quadrats en el barri de Benisaet, en concret en l'encreuament dels carrers Artesanos i Maestro Sosa.
 

Des de Nous Espais s'ofereix als veïns interessats més informació sobre el pla de model no especulatiu d'habitatge de cooperatives d'habitatge en règim de cessió d'ús, amb l'objectiu d'incrementar el parc d'habitatge públic assequible i que la ciutadania puga a través d'una cooperativa construir un edifici d'habitatges i un projecte de vida en comú.
 

Les cooperatives d'habitatges de les quals es tracta són associacions de persones amb la finalitat de proporcionar als seus membres cooperativistes habitatge i espais comuns, a través d'un dret d'ús de sòl per a construir. A través d'aquest model, la cooperativa és propietària dels immobles i els socis gaudeixen del dret d'ús sobre un habitatge. L'empresa municipal Nous Espais de Torrent (situada en la plaça Major) ofereix més informació sobre què és una cooperativa d'habitatges, quin és l'objectiu, per quants anys i en quines condicions és la cessió, així com els requisits d'accés.



Entre els requisits d'accés destaquen tindre un mínim d'un any de residència en la Comunitat Valenciana, destinar l'habitatge a domicili habitual i permanent i no disposar d'un altre habitatge en règim de propietat o usdefruit. A més, els ingressos de la unitat de convivència no han d'excedir en quatre punts i mig 4,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), o que la quota a pagar no supere el 30% dels ingressos de la unitat de convivència.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.189.140

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.