Dijous, 04 de Juny del 2020

Actualitzada Dimecres, 03 de Juny del 2020 a les 21:42:13 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 09 de Gener del 2019

El carrer Verge de l'Olivar homenatja la seua història recuperant “el pi”

En l'acte de plantació, que tindrà lloc el diumenge a partir de les 11.30 hores, es comptarà amb la participació de la societat torrentina, a més de dansades i degustacions de xocolate

El diumenge al matí, el carrer Verge de l'Olivar, també coneguda com el Carrer del Pi, tornarà als seus orígens i el seu nom col·loquial cobrarà una altra vegada significat, ja que en la mateixa es plantarà un pi, element d'identitat d'aquesta via. L'emblemàtic carrer, que actualment compta amb una imatge renovada gràcies al projecte de reurbanització executat recentment, ja compta amb jardineres xicotetes d'oliveres, creant un espai enjardinat que enriqueix el paisatge urbà. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha explicat que “es tracta d'un reconeixement a tots els veïns i veïnes, a més d'un homenatge a la nostra memòria i tradicions”.

 

La jornada començarà a les 11.30 h amb una “cercavila de tabalet i dolçaina”. Seguidament, a les 12 h, el públic gaudirà d'uneixes “dansades”, de la mà del Grup de Ball l’O i Dues de la Llar Antoniana. A continuació, el cronista oficial de la ciutat, José Rollo Martínez, explicarà una part de la història del carrer i com ha evolucionat fins a arribar als nostres dies. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha destacat que el Carrer del Pi és una via que té molt que comptar, posat “que en ella es trobava el límit i la muralla de l'antiga vila de Torrent”. 

 

En el mateix lloc on es plantarà el pi es col·locarà una *capsula del temps perquè els nostres veïns i veïnes del futur coneguen un capítol de la nostra història. Per a finalitzar el matí hi haurà balls populars i una degustació del xocolate torrenti i fartons.

 

Projecte de reurbanització
Després de l'execució del projecte de reurbanització del carrer Verge de l'Olivar s'ha aconseguit augmentar la qualitat urbana de l'entorn. A més, s'ha disposat d'una nova xarxa de sanejament pluvial i una nova xarxa de de aigua potable, la qual cosa ha millorat l'evacuació de les pluges. En la mateixa línia s'han dissenyat voreres més amples i accessibles, que compten amb els aspectes necessaris establits per la normativa vigent en matèria d'accessibilitat.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.206.187.81

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.