Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 07 de Gener del 2019
MEDI AMBIENT

L'Ajuntament formarà a tècnics i usuaris en temes d'eficiència energètica

El programa, cofinançat amb fons europeus FEDER dins de l'estratègia DUSI, està centrat tant en formació d'usuaris i tècnics municipals com en intervencions directes en els domicilis de les persones afectades

L'Ajuntament de Torrent ha posat en marxa un programa de lluita contra l'empobriment energètic de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió. El programa, cofinançat amb fons europeus FEDER dins de l'estratègia DUSI, està centrat tant en formació d'usuaris i tècnics municipals com en intervencions directes en els domicilis de les persones afectades.
 

"En l'actualitat moltes persones acudeixen al departament de Serveis Socials sol·licitant ajuda econòmica perquè no poden fer front al pagament de rebuts de subministraments bàsics, ja siga electricitat, aigua o gas; en alguns casos, formant als tècnics o les persones afectades o amb intervencions en els domicilis es pot reduir aquesta problemàtica", assenyala el regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell.
 

Segons s'ha observat des dels departaments de Serveis Socials, famílies i persones amb escassos recursos presenten factures molt elevades. A vegades, per desconeixement, es troben potències contractades molt elevades, electrodomèstics antics amb un gran consum que podrien ser substituïts per uns altres amb un consum menor, o xicotetes fugides d'aigua que encareixen la factura, per exemple.
 

Així, amb una inversió de 23.000 euros cofinançada per fons europeus FEDER i emmarcat dins de l'estratègia EDUSI de la ciutat, s'ha posat en marxa aquest programa contra l'empobriment energètic centrat en tres aspectes. D'una banda, tècnics municipals rebran una formació per a poder detectar ràpidament les causes de cada problemàtica que es presente. D'altra banda, també es formarà a persones en situació de risc o exclusió social en temes d'eficiència energètica i contractació de companyies subministradores. També es duran a terme intervencions directes en domicilis d'usuaris de serveis socials que impliquen accions de millora directa per a reduir la pobresa energètica.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.137.218

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.