Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 21 de Desembre del 2018
POLÍTICA

La comissió sobre l'Auditori es tanca amb polèmica

Els partits de l'oposició han emés un comunicat conjunt en el qual denuncien que no s'ha votat l'informe final sobre el seu model de gestió

PP, Compromís, Ciutadans i Guanyant, han emés un comunicat criticant el tancament de la comissió sobre el model de gestió de l'Auditori "sense que s'haja votat l'informe final sobre el seu model de gestió". Segons expliquen, "es tracta d'un nou tancament en fals i una fugida avant per part del Govern de Jesús Ros, que no vol afrontar l'obligació legal de votar el document final que ha d'emetre la comissió, així com debatre amb la resta dels grups sobre la futura gestió".
 

La comissió es va constituir el 31 de maig de 2016 i l'última sessió es va celebrar el 18 de juliol de 2017. És ací, on l'anterior responsable de cultura, Alfred Costa, va presentar un estudi econòmic que, segons afirmen els grups de l'oposició, "en cap moment va ser votat ni validat pels membres de la comissió", a més dels grups polítics del Consistori, segons el comunicat "es trobaven diferents noms relacionats amb el món de la cultura i la gestió d'espais culturals públics, com per exemple, el gestor cultural de l'Auditori Municipal d'Almussafes, i el mateix director de l'Auditori de Torrent en la seua anterior etapa pública".
 

En el document facilitat per l'oposició, la portaveu del PP, Amparo Folgado, el portaveu de Compromís, Pau Alabajos, el portaveu de Ciudadanos, Enrique Campos i Jaume Santonja, portaveu de Guanyant han denunciat "l'actitud autoritària de Ros en tancar deliberadament una comissió plenària sense haver debatut democràticament l'informe final de conclusions", aquest fet el qualifiquen una "burla cap a la mateixa comissió, de la qual el mateix Partit Socialista va decidir formar part". Des de l'oposició denuncien a més que el govern socialista "crea comissions per a després no convocar-les, en referència a la comissió d'investigació sobre la gestió de Nous Espais, o tancar-les en fals com és el cas d'aquesta sobre l'Auditori", conclouen.
 

En l'última reunió es va decidir traslladar aquests temes al Consell de Cultura municipal. El president de la comissió en aqueix moment, era l'exconcejal de Cultura, Alfred Costa. Costa assenyalava que "segons l'informe del secretari i l'actual context legal la millor opció és continuar amb la gestió indirecta de l'Auditori, tenint en compte les limitacions de personal de l'Ajuntament i la complexitat de la gestió administrativa d'una programació cultural". A més, Costa va proposar "licitar dos contractes diferents, un per a la programació i un altre per a la gestió" i es posa com a exemple el TAC de Catarroja, en el qual finalment es va optar per la fórmula indirecta.
 

No obstant això, els grups fan apreciacions com Pau Alabajos que recorda el compromís de l'Executiu per a "remunicipalitzar la gestió". Finalment, el president, Costa, dóna per finalitzada la comissió i puntualitza que "les noves actuacions al voltant de l'Auditori es portaran al Consell de Cultura", remarcant que, "espere que ningú vaja als mitjans de comunicació per a dir que no volem canviar el model de gestió".
 

Per això, des de l'equip de Govern adverteixen que l'oposició els ha tendit un "parany polític". "La qüestió seguirà en el consell de Cultura on estan tots representats i també el món cultural. En l'última sessió ningú va dir res sobre aquest tema", apunten.
 

D'igual manera, assenyalen que tot això és "fruit del nerviosisme electoral". "És curiós que el PP que va canviar el model de gestió de l'Auditori de forma unilateral, imposant-lo, ara ens acuse d'autoritarisme i que la resta de partits se sumen a ells". "La responsabilitat es demostra d'altres formes, per exemple participant en la comissió d'Edusi, que són les inversions més importants de la ciutat, i en l'última només va estar Ciutadans".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.42.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.