Dijous, 27 de Juny del 2019

Actualitzada Dimecres, 26 de Juny del 2019 a les 12:03:19 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 21 de Desembre del 2018

SALUT

80 persones vetlaran per la salut cardiovascular en l’Horta Sud

“Aconseguiran salvar la vida de veïns i veïnes fins a l’arribada dels serveis d’emergència”, Carlos F. Bielsa, president de la Mancomunitat

La Mancomunitat de l’Horta Sud està impartint cursos de formació sobre l'ús de desfibril·ladors, que ja va aportar als 20 ajuntaments que la formen, amb la finalitat de “aconseguir una comarca cardioprotegida”. 57 aparells, repartits en funció del nivell poblacional entre les localitats, que poden salvar vides gràcies a quatre persones per municipi que treballen en els edificis públics oberts al públic, i ara ja formades. I tot gràcies a un curs intensiu, específic i personalitzat impartit per tècnics d'emergències i SAMU en dependències de cada ajuntament i a les hores pactades prèviament.

 

El president, Carlos Fernández Bielsa, destaca que el principal objectiu sempre és “treballar per les persones” i concretament “Ara tenim una Horta Sud cardioprotegida, amb el que ens convertim ja en una de les primeres comarques amb més desfibril·ladors i persones formades, per a actuar en cas d'emergència. Esta és la Mancomunitat que volem”.

 

La majoria dels municipis, de fet, ja han format al personal destinat a manejar aquestes situacions de perill, i els que queden ho faran en el mes vinent de gener. Es tracta d'un curs d'unes quatre hores de durada, i que consta d'una part pràctica i una altra teòrica en les quals s'ensenya, a part del funcionament tècnic de l'aparell, com actuar en cas d’entravessament a la gola, i parada cardio-respiratòria. Tant en casos d'adults, com en casos pediàtrics (d'1 a 16 anys), com en bebés de menys d'un any de vida.

 

D'esta manera, un a un, el personal destinat a esta especialització en cada consistori realitza les indicacions davant els professionals amb un maniquí bebé i un maniquí adult, així com entre els propis alumnes... Per exemple, per a saber realitzar la maniobra de Heimlich, com situar a una persona en la posició lateral de seguretat o el protocol d'actuació fins a l'arribada de l'equip d'emergències amb les majors garanties d'èxit.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.145.38.157

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.