Dimarts, 29 de Setembre del 2020

Actualitzada Dimarts, 29 de Setembre del 2020 a les 12:39:07 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 19 de Desembre del 2018

S'inaugura l'any de Genaro Palau amb una exposició

Hui s'inaugura l'exposició de Genaro Palau en el EMAT i que es podrà visitar fins al 30 de juny. A més, al llarg de 2019 es faran més activitats entorn de la figura del pintor.

L'exposició sobre Genaro Palau, que va ser un pintor torrentino que va nàixer en 1866 i que es mude en 1872 amb tota la seua família a viure a València, s'inaugura aquesta vesprada en el EMAT. 

Es va decidir fer aquesta exposició anomenada 'Genaro Palau. Un pintor de Torrent' per a posar en valor a un artista de la capital de l'Horta Sud. Aquesta mostra sobre l'autor porta per davant un any de treball per part de les comissaries Esther Alba i Maite Abad. 

Tant Esther Alba com Maite Abad han assegurat que era un artista difícil de trobar obra i informació, ja que havien poques obres, i s'han basat en la cerca hemerogràfica i amb l'ajuda de la família les com els van obrir les portes generosament. 

Alba ha assegurat que aquesta exposició és una cita única. D'altra banda, Abad ha recalcat que ha sigut fàcil treballar amb l'ajuntament i que dins de l'exposició s'ha volgut reforçar la part de Torrent. 

Es defineix a aquest artista com un pinte modernista que compta amb la influència de Mariano Benlliure perquè la manera de representar eren similars, ja que eren amics i els dos tenien afició taurina. A més, poden ser que feren col·laboracions conjuntes. 

A més, aquesta exposició va dirigida per a dos tipus de públics: per al públic general i per al públic escolar (des de primària fins a batxiller) que tindran visita guiada que comptara amb un programa didàctic per a ells. 

Dins de l'exposició es planteja com un doble viatge: el personal que ens parla de la seua formació, de la relació que tenia amb els companys artistes, amb les amistats i amb la família; i l'altre l'artista polifacètic. 

Podem veure una representació paisatgista de Torrent, també obres dels llocs que li interessaven com Bunyol, Altea, Xàbia, Orpesa o Benidorm entre altres. També podrem veure una exposició més personal que s'ha pogut accedir a ella gràcies al seu nét, que estarà present en la inauguració. 

El portaveu del partit socialista, Andrés Campos, ha assegurat que 'és una de les exposicions més brillants de la ciutat'

L'horari de l'exposició és: als matins de dimarts a diumenge de 10.00 a 13.00 h, i a les vesprades de dimarts a divendres de 17.00 a 20.30 h. Es visita en el EMAT, que se situa en l'edifici del metro- avinguda en la quarta planta.

 

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.105.97

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.