Martes, 22 de Junio de 2021

Actualitzada Martes, 22 de Junio de 2021 a las 19:10:50 horas

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Martes, 18 de Diciembre de 2018

La Mancomunitat ajuda als nous autònoms a aconseguir 75.000 euros en subvencions

El president valora positivament els serveis gratuïts i permanents que des de la Mancomunitat s’ofereixen per la generació d’oportunitats en l’Horta Sud.

La Mancomunitat Horta Sud ha gestionat enguany l'alta de 24 negocis nous de persones autònomes de la comarca, i tots han pogut accedir a unes subvencions públiques que han ascendit en total a més de 75.000 euros.

 

Els nous negocis devien enguany complir una sèrie de requisits per a poder percebre les ajudes, que oscil·len entre els 2.500 i els 5.000 euros per autònom. Primer havien de presentar un pla de viabilitat, a més de suposar alguna innovació o millora que motivara la implantació d'aqueix negoci, i cobrir una falta d'oferta en el territorio. Finalment es requeria un informe tècnic favorable.

 

Aquest informe havia d'estar signat per una de les entitats públiques o privades, incloses en el Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana, com és el cas d'aquesta Mancomunitat Horta Sud.

 

Des de la institució intermunicipal s'ha facilitat la gestió de les sol·licituds i l'estudi de Viabilitat Econòmic- Financera a través d'un servei específic, destinat a l'assessorament tècnic personalitzat. Es tracta d'un servei permanent dedicat a les persones emprenedores de la comarca, interessades a participar en la convocatòria de subvencions destinades al programa de foment del treball autònom per a l'exercici 2018. Subvencions, regulades en l'Ordre 18/2017, de 28 de setembre, de la Conselleria d'Economia. 

 

El termini va començar el 15 de febrer i acabava l'1 d'octubre del present 2018. I així, en estos mesos s'ha assessorat per a la sol·licitud d'aquesta ajuda a 16 dones i 8 homes (67% - 33%) en edats majoritàriament compreses entre els 30 i els 45 anys, i tots han rebut ja la quantia, corresponent a la seua situació, per a arrancar i millorar el nou negoci.

 

En tots els casos es tracta d'emprenedors residents a la comarca, i cal destacar que, encara que molts ajuntaments ja disposen d'aquest servei, la Mancomunitat també ofereix l'ajuda i coordinació per a aquesta gestió de manera totalment gratuïta. Així, enguany s'han donat d'alta 4 veïns d'Albal, 2 d'Aldaia, 2 d'Alfafar, 1 de Benetússer, 1 de Beniparrell, 2 de Catarroja, 3 de Massanassa, 2 de Picanya, 1 de Picassent, 1 de Silla, 2 de Torrent i 3 de Xirivella, gràcies a les gestions de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

 

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.204.2.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.