Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 18 de Desembre del 2018

Podemos promou l'increment del parc públic d'habitatge per a lloguer assequible en el municipi

La compra d'aquests habitatges incrementarà l'oferta de lloguer assequible per a famílies i joves que comptarà amb 40 milions d'euros de previsió per a 2019.

En Podemos Torrent, celebren «la consolidació de la política de compra d'habitatge a particulars amb destinació al parc públic de la Generalitat, incorporada en el projecte de llei dels Pressupostos 2018 a iniciativa de Podem». La compra d'aquests habitatges incrementarà l'oferta de lloguer assequible per a famílies i joves, que comptarà amb 40 milions d'euros de previsió per a 2019 i que repercutirà positivament en el municipi.

Des de la formació habitada han destacat que «l'efecte directe d'aquesta nova oferta de lloguer públic serà la satisfacció del dret a habitatge digne de milers de valencianes i valencians que han sigut víctimes de desnonaments i també dels qui no poden accedir al mercat actual per l'existència d'una bambolla especulativa en els preus de lloguer, especialment visible en ciutats mitjanes i grans de la Comunitat Valenciana».

Així mateix, han explicat que «l'entrada de la Generalitat en el mercat d'habitatge mitjançant la compra d'habitatges a particulars i la seua oferta en lloguer assequible tindrà també un efecte indirecte apreciable en contrarestar la galopant pujada de preus que impedeix l'accés a l'habitatge a milers de famílies i joves i que també està expulsant a població tradicional dels centres històrics de moltes ciutats».

A més, la comissió d'Economia i Pressupostos de les Corts ha aprovat les esmenes de Podem que garanteixen l'accés prioritari a l'habitatge per a dones supervivents de la violència masclista i les seues filles i fills.

Per a donar cobertura a aquesta demanda social, Podem ha introduït el manteniment d'un 10 per cent d'habitatges del parc públic per a l'accés prioritari a les dones supervivents de la violència masclista i, a més, una nova línia pressupostària per a cobrir necessitats urgents mitjançant el lloguer a tercers en municipis on no existisquen habitatges vacants en número suficient del parc públic de la Generalitat.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.39.23

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.