Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Desembre del 2018

L'Ajuntament presenta al comité de participació de la EDUSI la conclusió dels primers projectes

Detallen, entre altres projectes, la recentment acabada rotonda de Pare Méndez i Reina Sofia.

El saló de plens de l'Ajuntament de Torrent va acollir el dimecres una nova sessió del Comité de Participació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). L'alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Modernització, Andrés Campos, i la resta de l'equip de govern va traslladar als integrants del comité l'estat d'execució dels projectes, cofinançats al 50% amb fons Europeus FEDER, i integrats en l'estratègia de ciutat "EDUSI TORRENT 2015-2025".

Campos va destacar que la EDUSI és una realitat a Torrent cada vegada més visible. "Mostra d'açò –va assenyalar- és la rotonda de l'encreuament del carrer Pare Méndez i l'avinguda Regna Sofia, executada dins de la línia d'actuació de mobilitat urbana sostenible per a regulació del tràfic i millora de l'accessibilitat d'aquest encreuament, oberta al tràfic al setembre i batejada com a Plaça de la Pau i que ha suposat acabar amb un punt problemàtic per al tràfic rodat de la ciutat després d'una inversió de 241.000 €". Igualment va detallar el començament dels treballs de reurbanització de Camí Reial, el final del carrer València i la construcció d'una nova rotonda per a millorar la mobilitat en l'encreuament del carrer València amb la carretera del Mas del Jutge, facilitant l'accés al polígon industrial, altres dos projectes destacats de la EDUSI.

Al marge de les actuacions de l'àrea d'urbanisme, el regidor de Modernització va presentar també la conclusió del sistema de protecció contra incendis SENTICNEL, que s'ha ampliat al Vedat, la serra Perenxisa i els barrancs del terme municipal, després d'una inversió de 118.000 €. Sobre les actuacions d'implementació del Pla Director Smart City, Campos va destacar algunes mesures integrades en les operacions de Gestió Intel·ligent d'equipaments i espais públics de la ciutat, i en concret l'engegada del servei de teledetecció de Rutes Saludables, que permet moure's per la ciutat tenint en compte els nivells de soroll i el mesurament de la qualitat de l'aire, així com i el programa pilot de passos de vianants intel·ligents, que s'engegarà al gener, en el marc de les Rutes Escolars Segures com a part del desplegament de mesures dels Centres Escolars Intel·ligents. En altres línies d'actuació, Campos va destacar la inversió prevista de més d'un milió d'euros en la millora de l'eficiència energètica dels centres educatius públics de la ciutat. Les línies de finançament de la EDUSI compten amb un pressupost d'11 milions d'euros, dels quals més de cinc ja estan en execució. Els projectes que ja han finalitzat han suposat una inversió de més de 600.000 €.

Aquest Comité de Participació, al marge de l'equip de govern i tècnics del consistori responsables de la EDUSI i la Unitat d'Assumptes Europeus, també estan representats la Federació d'Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC), l'Associació de Comerciants – Torrent Comercial, l'Associació de Comerç de Torrent, la Federació d'Associacions Veïnals de Barris i Urbanitzacions (FAVBUR), el Col·lectiu Soterranya, l'Agrupació de Hostelers de Torrent, la Fundació l'Horta Sud, l'Associació Empresarial de Torrent, l'Associació d'Emprenedors de Torrent i l'Horta Sud i el teixit cultural, festiu i patrimonial de Torrent.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.73.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.