Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Desembre del 2018

Verge de l'Olivar "tornarà a ser" el carrer del Pi

El barri ha renovat la seua imatge amb voreres més àmplies i accessibles, maseters amb oliveres i la pròxima plantació d'un pi.

Aquesta setmana s'ha obert al tràfic el carrer Verge de l'Olivar, després de l'execució del projecte de reurbanització en el qual s'ha disposat una nova xarxa de sanejament pluvial, millorant l'evacuació de les pluges. A més, s'han dissenyat voreres més amples i accessibles i s'ha instal·lat una nova xarxa d'aigua potable. Durant aquests dies, els operaris estan concloent els últims detalls d'aquestes obres, que han disposat d'un pressupost de 344.926,96 euros, previstes en el pla de millores 2018-2019, finançades amb fons de la Diputació de València.

Amb la iniciativa de regeneració del carrer Verge de l'Olivar s'ha aconseguit augmentar la qualitat urbana de l'entorn i augmentant la seguretat dels vianants, creant unes voreres més accessibles i segures, que ara compten amb un ample mínim establit per la normativa vigent en matèria d'accessibilitat.

Una altra de les mesures desenvolupades ha sigut la instal·lació d'una nova xarxa de conducció d'aigües pluvials, inexistent fins avui, així com l'execució d'embornals al llarg de tot el carrer per a la recollida d'aigua. "Amb aquesta actuació es pretén donar solució al problema que hi havia fins al moment d'inundacions, ja que és una de les vies més afectades per les pluges torrencials en la ciutat", explica la regidora de Sostenibilitat, Inma Amat.

Finalment, s'ha renovat la xarxa d'aigua potable amb les corresponents escomeses domiciliàries. Per aquest motiu s'ha instal·lat una nova xarxa amb les característiques adequades i amb canonades de fibrociment.

El pi i les oliveres, elements d'identitat del carrer
La història del carrer Verge de l'Olivar, que va caracteritzar a la mateixa amb el nom popular de "Carrer del Pi", ha definit les espècies arbòries a instal·lar en el carrer. Així, s'han instal·lat en maseters xicotetes oliveres, creant un espai enjardinat, que enriqueixen el paisatge urbà i propicien un espai amable per al vianant. I pròximament es plantarà un pi que recordarà els orígens de la via i que es convertirà de nou en l'element d'identitat del Carrer del Pi.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.12.240

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.