Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 11:25:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Desembre del 2018

Cs torrent aconsegueix l'acord unànime de la corporació per a prohibir l'obertura de cases d'apostes i joc en les proximitats de centres escolars

Cs Torrent addueix que aquest augment significatiu de les sales de joc, unit a una regulació dispar segons la Comunitat Autònoma, recordem que cada territori posseeix una llei de joc, i que cada ajuntament posseeix una normativa específica sobre ordenació urbanística, que ha donat lloc al fet que existisquen cases d'apostes o sales de joc situats just enfront de col·legis, instituts i centres juvenils.

El passat 5 de Desembre, el ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat la proposta de Cs Torrent sobre la prohibició d'obrir cases d'apostes i jocs en les proximitats de centres escolars.

Segons l'Associació Espanyola d'Empresaris de Salons de Joc i Recreatius (ANESAR), en la seua memòria 2018, el joc és un negoci rendible que creix anualment en el nostre país. Segons les dades que llança la seua última memòria, el nombre de cases d'apostes s'han multiplicat en totes les Comunitats Autònomes. Dels 2441 salons que existien en tot el país l'any 2014, s'han aconseguit 3132 en 2017.

Cs Torrent addueix que aquest augment significatiu de les sales de joc, unit a una regulació dispar segons la Comunitat Autònoma, recordem que cada territori posseeix una llei de joc, i que cada ajuntament posseeix una normativa específica sobre ordenació urbanística, que ha donat lloc al fet que existisquen cases d'apostes o sales de joc situats just enfront de col·legis, instituts i centres juvenils. Una proximitat a aquest tipus de centres que, segons diferents experts normalitza la seua presència i fa que els menors consideren aquest tipus de negocis aptes per al seu accés, facilitant, en certa mesura, l'inici en el joc dels ciutadans.

Fruit d'açò, Torrent instarà al Govern autonòmic perquè tramite una reforma legislativa urgent, així com dur a terme les modificacions precises en la normativa sobre planificació urbanística a fi de prohibir l'obertura de cases d'apostes i joc en les proximitats de centres escolars, instituts, centres juvenils i edificis públics amb alt trànsit de menors d'edat. Tot açò sumat a una campanya de conscienciació per als progenitors i els menors d'edat sobre els riscos que comporta el joc i les altes xifres de ludopatia que s'estan registrant entre joves i la col·laboració al costat de la resta de Cossos i Forces de Seguretat en la inspecció del funcionament d'aquestes cases de joc i apostes a fi de supervisar el correcte funcionament dels mecanismes d'identificació de jugadors i poder detectar possibles menors d'edat que puguen haver accedit a aquests establiments.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.12.101

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.