Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Desembre del 2018

Soler: "Les mesures del Consell de Ximo Puig han permés que 1,6 milions de valencians i valencianes paguen menys imposats i les rendes altes, més"

El conseller d'Hisenda destaca que la Generalitat destinarà 2 milions d'euros per a la construcció del Centre Educatiu L'Encarnació i 1,2 milions en polítiques inclusives i igualtat.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha participat en un acte a Torrent al costat del secretari d'Organització del PSPV-PSOE i diputat en Els Corts, José Muñoz, i el secretari general del PSPV-PSOE de l'Horta Sud, Andrés Campos, per a explicar els pressupostos del Consell per a 2019 i fer balanç dels tres anys de govern a la Comunitat. "Hem acabat amb el sistema tributari més regressiu de la història", ha destacat Soler al que ha afegit que "les mesures del Consell de Ximo Puig han permés que 1'6 milions de valencians i valencianes amb una renda inferior als 50.000 euros paguen menys imposats mentre que els hem apujat els impostos a les persones amb rendes altes".

"Cal no confondre que la recaptació siga major amb què hi haja hagut un augment de la pressió fiscal", ha explicat el conseller d'Hisenda. Soler ha remarcat que els Pressupostos de la Generalitat inclouen una "partida reivindicativa de 1.300 milions d'euros" i ha assegurat que dir que aquests són "ingressos ficticis és a dir que la necessitat d'un nou model de finançament és fictícia quan és més necessària que mai". "Reivindicarem el que és el nostre sempre, independentment de qui siga el nostre interlocutor en la Moncloa", ha afegit.

El responsable de la Hisenda valenciana ha recordat que Torrent i la seua ciutadania es veuran "beneficiades pels comptes aprovats pel Consell" amb quasi 2 milions d'euros per a la construcció del Centre Educatiu L'Encarnació comprés en el Pla Edificant, més d'1'2 milions d'euros en 2019 per a la localitat en polítiques inclusives i igualtat, 280.000 euros per a la construcció i modernització d'infraestructures judicials o els 185.000 euros del Pla de Dignificació d'Infraestructures Sanitàries de la Generalitat per a la construcció del nou Centre de Salut de Torrent, que fins a 2021 rebrà 1,2 milions d'euros.

El secretari d'Organització i diputat en Els Corts, José Muñoz, ha expressat la seua satisfacció per les polítiques del Consell que han permés que l'atur s'haja reduït a Torrent des de juny de 2015 en quasi 2300 persones, la qual cosa suposa una disminució del 23,8% en aquesta legislatura. "Les mesures del Consell de Ximo Puig han permés crear un escenari d'estabilitat en el qual es fomenta la creació d'ocupació amb més de 190.000 llocs de treball en aquests tres anys i mig en tota la Comunitat", ha indicat.

Muñoz també ha destacat que aquests pressupostos "són especialment importants i ambiciosos i fan un pas més enllà", ja que en els anteriors "l'objectiu era recuperar els drets socials dels valencians i valencianes i ara podem mirar més lluny i plantejar-nos reptes més ambiciosos com blindar l'Estat de Benestar i treballar per un impuls definitiu al nou model econòmic de la Comunitat Valenciana". Així, ha explicat que la comarca de l'Horta Oest rebrà en inversions territorialitzades 25,6 milions d'euros en 2019 i 22 milions en polítiques socials, una xifra que suposa que cada dia es destinen quasi 70.000 euros en la comarca a polítiques de sanitat, educació, igualtat, ocupació, habitatge i polítiques inclusives.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.149.168

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.