Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 07 de Desembre del 2018

Compromís per Torrent vota en contra del pressupost de la Fundació Esportiva

La coalició valencianista denuncia pagaments desproporcionats i subjectius a determinats treballadors i la vulneració d'un acord previ sobre que la gerència de l'organisme l'ostentara una dona en igualtat de mèrits curriculars.

Compromís ha votat en contra del pressupost de l'organisme pel qual considera, en paraules del regidor i membre de l'òrgan rector David Baviera, "una traïció als acords previs i una vulneració de la igualtat salarial entre treballadors de la fundació".

Així, segons Baviera "hi ha conserges cobrant fins a 1.000 € de complement salarial mentre que altres companys de la seua mateixa categoria no perceben aquestes retribucions. Un complement ha dit la quantia del qual manca de qualsevol valoració o barem objectiu, simplement a dit".

Cal assenyalar que la batalla de Compromís per qüestions de personal s'inicia quasi al principi d'aquesta legislatura, "hem demanat la substitució del cap de l'àrea de personal, que es duga a terme un reglament de productivitats, una Relació de Llocs de treball i fins i tot hem arribat a denunciar que els decrets de productivitats es concedeixen de manera il·legal. Una sèrie d'infraccions que per al govern de Ros semblen mancar d'importància, encara que per als tribunals s'evidencie que governa en la il·legalitat continuada" apunta Baviera.

"La gerència hauria d'haver sigut per a una dona"

Segons David Baviera "va haver-hi ple acord sobre que la gerència l'ostentara una de les candidates al lloc, amb un currículum impecable, i que a més podria haver-hi visibilitzat la predisposició de la ciutat de Torrent amb l'esport femení i l'apoderament feminista".

Fins i tot amb un acord en un consell anterior, tal com apunta el regidor de Compromís, la designació de l'Alcalde ha acabat sent per a un home que, segons Baviera "li havia recomanat a Ros un membre de la seua confiança".

Per a Baviera "per a promocionar en aquest ajuntament sembla ser més útil estar prop de Jesús Ros que intentar fer-ho per vies transparents, objectives i baix criteris d'accés públic".

Una mostra més, segons Compromís, "que aquesta ciutat es governa més com un mas on el "senyoret" és l'alcalde que com un municipi de gran població".

Finalment David Baviera ha denunciat la nul·la preocupació cap a la igualtat en càrrecs directius que han demostrat les tres regidores del partit socialista que formen part del Consell Rector de l'Organisme Autònom: Nadia Marín, Susi Ferrer i Patricia Sáez, que no han defensat en cap moment la designació d'una dona en igualtat de condicions curriculars.

Actualment cap dona dirigeix algun dels tres organismes públics de Torrent. Respecte a les quatre empreses municipals solament una està dirigida per una dona.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.214.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.