Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Desembre del 2018
NADAL

Programa complet d'activitats en el Nadal de Torrent

La mostra Génaro Palau: Un pintor de Torrent, la Fonoteca de nadales de José Luis Alabarta i l'exposició de Playmobil són alguns dels plats forts de la programació.

La ciutat de Torrent es prepara per a celebrar unes festes nadalenques carregades d'activitats dirigides a tots els públics, tan majors com xicotets. Des del consistori s'ha dissenyat un programa que donarà el tret d'eixida aquest cap de setmana amb la recepció de l'Ajuntament de l'Aurora el dissabte al matí i amb els actes de celebració de la festivitat de la Immaculada, que es remataran amb la visita al naixement de la Casa de la Cultura, seguit d'un espectacle pirotècnic i de l'encés de la il·luminació nadalenca de la ciutat als peus de l'Ajuntament, que enguany a més d'il·luminar els ficus -decorats per adorns nadalencs dels alumnes i alumnes de Pulgarcito, Miguel Hernández i Mare Sagramente- i carrers de la localitat comptarà amb la il·luminació de la façana de la casa consistorial.

L'activitat continuarà amb l'obertura de la Fonoteca de nadales de José Luis Alabarta i del Pessebre tradicional de l'Associació de Belenistas de Torrent, el dimarts 11 de desembre a les 19 hores, en el Museu Comarcal de l'Horta Sud.

L'oferta cultural viurà el seu moment destacat amb inauguració de l'exposició de Génaro Palau: Un pintor de Torrent. La mostra reuneix més de 140 obres de diferents etapes del pintor torrentí i que han sigut cedides per institucions públiques i col·leccions particulars. La inauguració tindrà lloc el 19 de desembre en la sala del EMAT, donant el tret d'eixida als actes programats amb motiu de l'Any Palau.

El programa d'exposicions es completa en la sala cívica de l'Antic Mercat, la que acollirà una mostra de 15 diorames Playmobil, convertint-se així en la més gran de tota la Comunitat Valenciana. Des del dia 13 de desembre fins al 13 de gener, els torrentins i torrentines, així com veïns d'altres localitats, gaudiran d'aquesta mostra que comptarà amb milers de figures i una capacitat d'1.700 m², amb escenes variades i algunes d'elles dedicades a festivitats locals com les Falles, els Moros i Cristians o Sant Blai, a més d'un pessebre.

Activitats infantils
La Carpa de Nadal, que acollirà el divendres 21 la tradicional benvinguda de l'any nou amb les associacions i la recollida solidària de joguets de la FAC el 22, es convertirà, un any més, en l'epicentre de l'activitat infantil. Es transformarà en una improvisada sala de cinema amb la projecció el diumenge 23 de Coco. L'agenda continua amb espectacles de Cucurucú Teatre (dimecres 23), Antenita i la màgia del Nadal de Pequeradio (dijous 27), Les aventures d'un pingüí en nadal (dissabte 29), Les aventures de Lucky i cia. (diumenge 30) i amb la multiaventura d'Un Torrent d'aventures (dimecres 2, dijous 3 i divendres 4 de gener). Totes elles, activitats gratuïtes.


El programa infantil té una cita amb el cinema en l'Aula CAM, on es gaudiran els dies 22 i 29 de desembre i 4 de gener, també totalment gratis, de diferents pel·lícules: Gru 3, el meu dolent preferit, El va nadar en cap i Els barrufets, el poble amagat.


La Gran Fira d'Atraccions arriba al Parc Central des del dia 15 de desembre fins al 6 de gener.


Música
Els amants de la música podran gaudir d'una programació molt completa. L'Orfeó Polifònic del Cercle Catòlic organitza un concert de Nadal en l'Auditori, 16 de desembre. I l'endemà, també en l'Auditori, es donaran cita l'Escola Coral a les 12 h, i la Unió Musical a les 19 h, per a oferir els seus concerts de Nadal.


El despertar d'un rossinyol, homenatge al príncep de l'opereta és una altra de les propostes musicals que arriben a l'Auditori. Pascual Andreu i Saray García, acompanyats al piano per José Madrid, seran els protagonistes d'aquesta obra que no deixarà a ningú indiferent el 26 de desembre.


Esport i solidaritat
En l'àmbit esportiu, els torrentins i torrentines no faltaran una edició més a la Sant Silvestre; una carrera solidària els beneficis de la qual van destinats al Punt d'Aliments i que suma a un gran nombre de participants que, amb diferents disfresses.


Campanades i any nou
L'any 2019 començarà amb la tradicional Festa de cap d'any. Els torrentins i torrentines es reuniran en la plaça de l'Església, on les campanades marcaran l'inici d'any nou. La celebració continuarà en la carpa de Nadal instal·lat als peus de la Torre, en una festa organitzada per la Federació de Moros i Cristians.


Cavalcada de Reis Mags
La nit més màgica de l'any arribarà carregada de sorpreses per als xiquets i xiquetes de Torrent, però també per als més majors, que gaudiran de l'arribada de les seues Majestats els Reis Mags d'Orient: Melchor, Gaspar i Baltasar. La cavalcada començarà a les 18.30 h en la plaça de la Llibertat i desfilarà per l'avinguda, on es llançaran 2.000 quilos de caramels sense gluten, 10.000 borses de snack, 5.000 joguets xicotets, 2.000 peluixos i 5.000 pilotes. Una vegada que la comitiva arribe al carrer Ramón y Cajal, els esperarà un espectacle de llum, so i pirotècnia, després del qual els reis saludaran en persona als xiquets i xiquetes.


Guia de Pessebres
Com ja és una tradició a Torrent, la ruta dels pessebres podrà realitzar-se gaudint així de vertaderes joies artesanals com el Pessebre de l'Associació Belenistas de Torrent en el Museu Comarcal, el Pessebre de Setmana Santa en el Museu de Setmana Santa, el naixement en la Casa de la Cultura o el Pessebre de Playmobil en la planta baixa del Antic Mercat.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.101.170

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.