Dimecres, 24 de Abril del 2019

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2019 a les 13:41:54 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Desembre del 2018

Torrent dedica la seua nova 'Plaza de la paz' a les víctimes del terrorisme

La dedicació tindrà lloc en el transcurs de l'acte commemoratiu del 40ª aniversari de la Constitució Espanyola.

L'encreuament situat en l'encreuament del carrer Pare Méndez i l'avinguda Regna Sofia, en el qual se situa la nova rotonda, rebrà aquest dijous el nom de 'Plaza de la paz', en record i homenatge a les víctimes del terrorisme. La dedicació tindrà lloc el dia 6 en el transcurs de l'acte amb motiu del Dia de la Constitució, que enguany adquireix un caràcter especial pel 40 aniversari de la Carta Magna. "Es tracta -en paraules de l'alcalde Jesús Ros- d'un acte de reivindicació però també de reafirmació dels valors constitucionals que ens vam donar fa 40 anys i que ens han portat a ser el que som avui". La decisió de reanomenar aquest enclavament com a Plaza de la paz va ser aprovada per unanimitat pel ple de l'Ajuntament de Torrent.

Els actes començaran a les 11.30 hores en l'encreuament de Pare Méndez amb Reina Sofia, amb la interpretació de diverses peces musicals per part de la banda del Conservatori Professional de Música, sota la direcció de Francisco Amaya. Després es llegiran alguns articles de la Constitució per part de dos representants de l'alumnat de Torrent.

L'acte, que estarà conduït pel periodista Alfred Costa, continuarà amb el descobriment d'un monòlit en homenatge a les víctimes del terrorisme. Després d'aquest fet intervindran el delegat a València de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Miguel Ángel Alambiaga Gómez, i l'ambaixador d'Espanya davant la UNESCO Andrés Perelló, així com de l'alcalde Jesús Ros, per a finalitzar amb la interpretació dels himnes de Torrent, de València i d'Espanya.

El projecte de Millora de l'encreuament del carrer Pare Méndez i l'Avinguda Regna Sofia forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), i està cofinançat al 50% amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER). La rotonda que va sorgir del mateix s'ha enjardinat i cobert amb gespa i en el seu interior compta amb una olivera centenària que dota de simbolisme al lloc.

 

 

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.95.23.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.