Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Desembre del 2018

Torrent completa la instal·lació del sistema de protecció contra incendis Senticnel en zones forestals

El sistema intel·ligent de protecció contra incendis, emmarcat en l'estratègia EDUSI i finançat al 50% amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER), inclou, principalment, càmeres i sensors de detecció.

Les zones verdes i forestals de Torrent es troben protegides amb un sistema contra incendis pioner a Europa. El sistema Senticnel protegeix 350 hectàrees en El Vedat, la Serra Perenxisa i els barrancs del terme municipal i ja està implementat i en ple funcionament. El sistema intel·ligent de protecció contra incendis, emmarcat en l'estratègia EDUSI i finançat al 50% amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER), inclou, principalment, càmeres i sensors de detecció. En els últims dies ha conclòs la instal·lació de 70 nodes de detecció, quatre estacions meteorològiques i sis càmeres de videovigilància i ahir va tenir lloc una visita a la Serra Perenxisa amb els responsables del projecte i tècnics municipals de Modernització i Medi ambient per a comprovar sobre el terreny el funcionament d'aquest.

El regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, ha desgranat aquest matí en roda de premsa els detalls del sistema, pioner en tota Europa i que combina els estudis que s'han fet fins ara tant de les característiques de la vegetació com a històrics de clima, amb la realitat de cada moment. Així, segons ha descrit Campos, "davant la declaració d'un incendi, el sistema Senticnel avançaria la seua evolució, atenent, per exemple a les característiques del terreny o la grandària dels arbres, la qual cosa facilitaria enormement el seu control i extinció".

Per la seua banda, la regidora de l'àrea de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, puntualitza que "amb aquesta ampliació, Torrent mantindrà vigilades de forma eficient les seues zones forestals contra els possibles focus d'incendis". Així, gràcies a les càmeres és visible per al sistema més del 90% de les zones verdes i boscoses del terme municipal.

La informació arreplegada per la xarxa a temps real es pot consultar en la pàgina web www.torrent.es, on es mostra el risc d'incendi en les zones forestals segons la seua perillositat. A més es pot consultar la informació com la velocitat del vent i la seua adreça, la temperatura, la humitat relativa i la pluviositat.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.220.120

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.