Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 04 de Desembre del 2018

Les persones amb discapacitat auditiva podran contactar amb el 091 a través del servei SVisual

Quan es reba la trucada, se sabrà de forma immediata que es tracta d'una emergència i traduirà els seus missatges a la Policia Nacional.

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha participat aquest matí en la presentació d'un nou projecte de col·laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE). Al costat de la presidenta d'aquesta institució, Concepción María Díaz Robledo, i la sotsdirectora general de Coordinació i Ordenació, Mercedes Jaraba Sánchez, Pardo ha anunciat que les persones que sofreixen algun tipus de discapacitat auditiva podran ara contactar amb el 091 en casos d'emergència a través del servei SVisual. Aquest nou servei ja esta operatiu en totes les sales del 091 de la Policia Nacional.

Aquesta plataforma és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes que existeix a Espanya. La seua funció és facilitar que les persones sordes o amb discapacitat auditiva puguen posar-se en contacte amb tercers a través dels seus telèfons, tablets o ordinadors mitjançant la figura de l'intèrpret de llengua de signes.

S'ha introduït en la plataforma un accés específic que l'usuari podrà utilitzar per cridar al 091. D'aquesta manera, en rebre la trucada en SVisual, se sabrà de forma immediata que es tracta d'una emergència destinada a la Policia. L'intèrpret comunicarà als Centres Intel·ligents de Comandament, Comunicació i Control de la Policia Nacional que una persona amb discapacitat auditiva necessita ajuda. En aquests moments, començarà la interpretació dels missatges dels interlocutors.

Acords per millorar la seguretat, protecció i accessibilitat de les persones amb discapacitat

Aquest servei de connexió de SVisual constitueix una de les múltiples accions que la Policia Nacional duu a terme per millorar la seguretat, protecció i accessibilitat de les persones amb discapacitat.

L'any 2015, la Direcció general de la Policia i la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) van signar un acord de col·laboració per millorar la protecció i seguretat del col·lectiu de persones sordes o amb discapacitat auditiva a través d'una correcta accessibilitat al servei policial. En aquest sentit, la Policia Nacional i CNSE van posar a la disposició de les persones amb discapacitat auditiva la utilització de la plataforma de vídeo-interpretació de llengua de signes SVisual, tant en les oficines de denúncies com en les oficines d'expedició del DNI de 19 comissaries de Policia.

Des de la Policia Nacional també s'ha procedit, mitjançant acords amb la Fundació ONZE, a la instal·lació d'unes tecnologies d'accessibilitat denominades bucles magnètics en determinades dependències policials. Els bucles magnètics constitueixen una ajuda auxiliar per a usuaris de pròtesis auditives que facilita l'accessibilitat auditiva en l'entorn, tant per a l'orientació i mobilitat a l'espai com per a la percepció de la informació sonora de tota classe i del llenguatge. Fins al moment, s'ha procedit a la instal·lació de 237 bucles magnètics en les oficines de denúncia i DNI de 121 dependències policials diferents punts d'Espanya.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.41.106

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.