Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Desembre del 2018
MEDI AMBIENT

Èxit de participació en la I Fira de Serveis Ambientals de Torrent

Els assistents van poder gaudir d'activitats i exhibicions que donen a conéixer els diferents serveis ambientals de la ciutat.

La plaça dels Corts Valencianes va acollir el diumenge al matí la I Fira de Serveis Ambientals, una cita que va reunir a un gran nombre de persones, tan majors com petites, i que tanca la programació del Mes del Medi ambient. Mitjançant activitats i exhibicions, la ciutadania va poder conéixer de primera mà els serveis ambientals que realitza l'Ajuntament de Torrent i que contribueixen al benestar de la ciutadania i a una major qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Les activitats, dividides segons els serveis, es van iniciar amb el cicle integral de l'aigua, on, de la mà d'Aigües de l'Horta, es van tractar aspectes tan importants com el proveïment d'aigua potable, la depuració d'aigües residuals i el control i inspecció de les xarxes de clavegueram.

El servei de neteja urbana va ser un altre dels treballs que es va presentar en la fira; els assistents van conéixer com és el procés de neteja viària manual i mecanitzada, la recollida de residus selectiva i en massa, la recollida de mobles i restes de poda i el reg de carrers, neteja d'excrements, etc.

D'altra banda, el públic va gaudir coneixent com es duu a terme la cura i manteniment de parcs i jardins. Amb diferents activitats es va explicar els aspectes sobre el manteniment de les zones verdes urbanes, les incidències en parcs i jardins públics i el tractament de plagues de parcs i jardins urbans.

Un altre taller es va centrar en el manteniment forestal, que és una activitat que va mostrar els passos a seguir en el tractament de les plagues forestals i el manteniment de zones boscoses i sendes.

La defensa, el control i seguiment d'incendis forestals va ser un altre dels serveis presents en la fira, mostrant els sistemes SIDEINFO i SENTICNEL. Mitjançant una demostració, els nens i nenes van poder comprendre la funció de tots dos.

El Centre Ambiental El Vedat i el voluntariat ambiental Torrent Verd també va estar present en la fira i va disposar d'un stand, on va convidar als nens i nenes a participar en tallers i, al mateix temps, va mostrar la programació del mateix centre.

Es van lliurar als assistents, borses per al reciclatge selectiu, així com borses de recollida d'excrements per fomentar el reciclatge en les llars i la importància del manteniment de la nostra ciutat. L'alcalde Jesús Ros, la regidora de Medi ambient, Inma Amat, i una gran representació de la corporació municipal, van assistir a la fira i van gaudir d'aquesta iniciativa que "a més de donar a conéixer els serveis ambientals de l'ajuntament, es consciencia sobre el bon ús dels mateixos", va assenyalar Amat.

Ruta per la Serra Perenxisa
El divendres a la nit, l'Ajuntament de Torrent amb la col·laboració del Centre Excursionista va organitzar una ruta a peu per la Serra Perenxisa. Mig centenar de participants, acompanyats de la regidora de Medi ambient, Inma Amat, van ascendir fins a arribar al lloc on es troben les antenes, on els esperaven els membres d'Astre Torrent amb els seus telescopis, i allí tots i totes van poder contemplar els estels.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.41.106

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.