Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Desembre del 2018

L’Horta Sud, entre les comarques que més treballa per l’Igualtat

El president de la Mancomunitat posarà en marxa una borsa de treball d’agents i promotors d’Igualtat per a la comarca

Una Unitat d’Igualtat, integrada per un agent i una promotora d’Igualtat, se sumarà en breu a l’equip de la Mancomunitat de l’Horta Sud gràcies a un nou conveni amb la Generalitat Valenciana, per a treballar amb tots els municipis que conformen la comarca de l’Horta Sud. Així ho ha anunciat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, davant el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, en una reunió celebrada a la seu de la Institució Intermunicipal.

 

Such assegura que des de la Generalitat s’està treballant per integrar a les mancomunitats i municipis en la Xarxa d’Agents d’Igualtat, amb l’objectiu de garantir que totes les localitats valencianes tinguen este servei i de manera mancomunada. Bielsa, de fet, ha proposat la posada en marxa d’una borsa de treball per a personal especialitzat en igualtat i a disposició de tots els municipis de l’Horta Sud. Una proposta recolzada per totes les representants de la comarca presents en la reunió.

 

“Hem de coordinar-nos i treballar conjuntament. Intentar ser pioners i que tots els municipis tinguen un Pla transversal d’Igualtat”, Fernández Bielsa recorda que la Mancomunitat ja treballa en eixa línia i que a partir de 2019 podrem triplicar el personal dedicat a estas tasca.

 

Així la Mancomunitat será dotada d’una agent (33.400€) i una promotora (21.000€) per formar un equip. Junts hauran d’encarregar-se de treballar en la implantació de polítiques que lluiten contra les desigualtats a través de l’elaboració de plans i accions per la conscienciació i la igualtat.

 

Actualment, a la comarca de l’Horta Sud trobem que la majoria d’ajuntaments ja compta amb un tècnic/a d’Igualtat. Ara amb esta nova col.laboració es pretén “reforçar el municipalisme i que totes les poblacions disposen dels mateixos servicis i d’una manera més coordinada. Per això hem de dotar a les mancomunitats d’una estructura en esta matèria, ja que estes son les millors entitats per a arribar a tots els municipis independentment del seu tamany o capacitat”.

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.8.110

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.