Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Desembre del 2018
SUCESSOS

Roben la totalitat de les tanques del refugi d'animals de Felcan

L'Associació Protectora Felina i Canina (FELCAN) ha sofert un important robatori. Han desaparegut la totalitat de les tanques que envolten la parcel·la un del futur refugi d'animals abandonats, Oasis, que Felcan està construint

L'Associació Protectora Felina i Canina (FELCAN) ha sofert un important robatori. Han desaparegut la totalitat de les tanques que envolten la parcel·la un del futur refugi d'animals abandonats, Oasis, que Felcan està construint. En total 246 metre lineals de tanques als quals cal sumar els pals que subjectaven cada panell. Entre el cost de les tanques més la mà d'obra, la protectora calcula que el cost del robat pot estar proper als 10mil euros.

Aquest fet ha estat un revés per Felcan que veu com en lloc d'avançar, retrocedeix. Estem en una època de pocs recursos on els donatius, malgrat ser molts no són suficients, i on l'administració pública té moltes paraules però pocs fets. Les obres van molt lentes, ja que les exigències legals són moltes i per això es dispara el pressupost. El robatori ha estat desolador per aquesta ONG perquè a més, consideren que ha estat estudiat i premeditat, ja que es tracta de panells modulars de 2.5 metres per tant han necessitat el seu temps i vehicles de grans dimensions.

Des de Felcan s'havia decidit anar construint el refugi a poc a poc, segons tingueren fons, però aquest revés li ha fet canviar d'opinió. "La següent fase era la lampisteria i ara no hi ha ànim de posar-la perquè pot córrer la mateixa sort. Pel que hem decidit paralitzar les obres fins que estiga tots els diners o almenys la part necessària per a construir la parcel·la un i poder començar a rescatar", assenyala Candela Molina presidenta de Felcan.

Des de 2013 que van començar les obres els membres de Felcan estan recaptant fons amb crowfunding, teaming, loteria, actes benèfics i una infinitat d'activitats. En aquests 5 anys s'han superat els 150 mil euros en donatius. Tots ells invertits en la compra de la parcel·la (obligada per Llei la propietat), taxes, llicències, arquitectes, i la construcció de la primera fase. Per poder funcionar segons les exigències legals serien necessaris uns 200 mil euros més. "Des de Felcan es lamenten que posen tantes exigències que converteixen el refugi en una obra faraònica molt difícil d'aconseguir".

D'altra banda, la desolació de Felcan va més enllà del robatori de les tanques. A això s'uneix també l'escàs interés de les administracions públiques. Des de fa diversos anys ha tingut reunions amb l'Ajuntament de Torrent per intentar una col·laboració en la construcció del refugi. Felcan els ha ofert la recollida d'animals gratis durant deu anys a canvi que l'Ajuntament construís el refugi però l'Ajuntament Local s'ha negat. "Per Felcan era una bona solució per a ambdues parteix, ja que el Consistori deixaria de treballar amb gosseres i s'uniria a aquests municipis que ja tenen aquest servei amb protectores i el cost seria els mateixos"

D'altra banda, també s'han tingut, sense èxit, diverses reunions amb l'Ajuntament de València, al qual se li ha ofert la parcel·la de Felcan com a punt d'alleujament del saturat Centre de Benimamet. Oferta també declinada per l'Ajuntament de València perquè volia alguna cosa immediat, però des de l'última reunió ha passat més d'un any i segueixen sense tenir aquest refugi express, quan si hagueren acceptat la proposta de Felcan ja estaria construït, funcionant i el Centre de Benimamet descongestionat.

Malgrat el robatori i del desinterés dels Ajuntaments, Felcan no tira la tovallola, sap que s'ha ficat en un projecte molt difícil d'aconseguir però no impossible. Per això segueixen treballant perquè algun dia Oasi arribe a ser una realitat. "És un centre de referència, res a veure amb els refugis tal com els coneixem avui dia, i en el qual el gos o gat que visca en ell, ho farà amb qualitat de vida en tots els aspectes", Matisa Candela Molina.

Hi ha moltes formes d'ajudar a Felcan, des del voluntariat fins a associar-se o fer-se padrí. La millor forma d'ajudar és adoptar un dels seus gossos o gats, normalment animals molt desfavorits, ja que Felcan gairebé sempre sol rescatar gossos i gats ancians o amb malalties cròniques. Per fer donatius s'ha habilitat el compte de Caixa Popular ÉS89 3159 0040 78 2384209223

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.177.223

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.