Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Desembre del 2018

Torrent es prepara per a resar a l'Aurora

El cicle comença el 8 de desembre i conclou el 6 de gener, dia de l'Epifania del Senyor.

Amb l'arribada del mes de desembre, Torrent es prepara per a celebrar una de les seues festes centenàries, el cant de l'Aurora pels carrers de la ciutat. El cicle comença el dia 8 de desembre i conclou el 6 de gener, dia de l'Epifania del Senyor. A més d'aqueixos dos dies, l'Aurora se celebra tots els diumenges compresos entre ambdues dates. També el 26 de desembre, siga el que siga el dia de la setmana en què caiga. Totes les Aurores s'inicien a les 6 del matí i comencen i acaben (excepte excepcions puntuals) en la parròquia de La nostra Senyora de la Mont-Sió. Aproximadament a les 7:30 finalitza l'Aurora i es resa el rosari pels carrers adjacents a la citada parròquia.


 

Per a enguany, la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga ha preparat el calendari següent: Dissabte, 8 de desembre; Diumenge, 9 de desembre; Diumenge, 16 de desembre;Diumenge, 23 de desembre; Dimecres, 26 de desembre; Diumenge 30 de desembre; i Diumenge, 6 de gener.


 

En altres edicions vora 400 persones participen en el primer dia de rés, que es realitza cada 8 de desembre en la seua primera parada (festivitat de la Inmaculada Concepción), en l'Ajuntament de Torrent. Veïns, confrares i membres d'associacions són rebuts per l'alcalde de la ciutat per a donar inici al cicle. Abans d'arribar a l'Ajuntament, es realitzen parades per a cantar les tradicionals cobles de l'Aurora en llocs com la Casa de Cultura, la Parròquia de l'Asunción de Ntra. Sra , Trinitaries, la Parròquia del Bon Consell, L'Ermita, el La Puríssima, i finalment Mont-Sió.

300 anys d'història

Els orígens de l'Aurora de Torrent es remunten al segle XVIII i el seu objectiu és animar als torrentins a despertar-se i resar el rosari. La Confraria de la Verge del Rosari, juntament amb els clavaris de cada any, són els encarregats de mantenir viva aquesta tradició amb el suport de tots els fidels que, any rere any, i cada vegada en major nombre, acudeixen a l'acte. Durant el recorregut, els participants realitzen diverses parades en les quals canten diverses cobles. Aquestes cobles són entonades per un “rubiador” i normalment diversos músics són els encarregats d'interpretar-les. Les lletres o cobles d'aquestes cançons són diferents en l'època d'Advent i la de Nadal. A més, és habitual que, tots els anys, diversos veïns, associacions, germanors de Setmana Santa i organismes públics òbriguen les seues portes als participants de l'Aurora, oferint-los un xicotet desdejuni.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.39.110

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.