Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de novembre del 2018
SUCESSOS

Destapada una xarxa de trata de dones a Torrent

L'invenstigació va iniciar amb el segrest d'una de les xiques en una vivenda de Torrent. Almenys 15 detinguts i una quinzena de xiques alliberades és el balanç, ara com ara, d'un nou colp a les xarxes de trata de dones per a explotar-les sexualment que va dur a terme ahir la Guàrdia Civil a Torrent, Benaguasil, Sagunt i a la Jonquera

Almenys 15 detinguts i una quinzena de xiques alliberades és el balanç, ara com ara, d'un nou colp a les xarxes de trata de dones per a explotar-les sexualment que va dur a terme ahir la Guàrdia Civil a Torrent, Benaguasil, Sagunt i a la Jonquera (Girona).

 

L'invenstigació va iniciar amb el segrest d'una de les xiques en una vivenda de Torrent, on era obligada a exercir la prostitució, i en un altre d'una capital castellanolleonesa. Una d'elles va aconseguir escapar-se i demanar ajuda, la qual cosa va engegar la recerca que ha dut a terme la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en col·laboració amb la policia de Romania sota el paraigua d'Europol.
 

Aqueixa recerca va començar el març passat, quan una de les joves va poder escapar de les arpes de l'organització, integrada per homes i dones de nacionalitat romanesa, i va acudir a una caserna a la recerca d'ajuda. Com la resta de les xiques, totes elles molt joves, eren portades de Romania i, una vegada a Espanya, obligades a exercir la prostitució sota unes condicions de semiesclavitud.

 

A Torrent, les xiques eren obligades a mantenir relacions sexuals amb homes en almenys dos dels pisos que controlava l'organització, mentre que a Girona solien obligar-les a prostituir-se en el carrer, en jornades maratonianes en les quals les amenaçaven fins i tot amb agressions físiques si no mantenien un nombre d'encontres mínim.

A València, els líders de l'organització estaven assentats a Torrent, però tenien ramificacions a Sagunt i a Benaguasil. De fet, l'operatiu engegat a primera hora del matí d'ahir va incloure registres en dos pisos de Torrent, en una casa de Benaguasil i en un habitatge de Sagunt.
 

A última hora de la vesprada d'ahir, hi havia entorn de 15 detinguts, en la seua majoria homes, encara que, entre els arrestats també hi ha dones que, pel que sembla, exercien les labors de control sobre les xiques. Algunes havien sigut explotades sexualment temps arrere i actualment eren parella dels capitosts.


En el cas de la Jonquera, els capatassos arreplegaven a les xiques en els pisos i les portaven a les àrees de descans freqüentades per camioners, principalment francesos. A més dels quatre pisos registrats a Torrent, Sagunt i Benaguasil, els agents van inspeccionar tres habitatges més a Girona i un club d'alterne de la Jonquera.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.239.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.