Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de novembre del 2018

L'Ajuntament presenta la seua memòria de Responsabilitat Social Corporativa

La Responsabilitat Social Corporativa es basa en el compromís de les empreses i les organitzacions cap a les necessitats del seu entorn en els diferents àmbits de transparència, sostenibilitat, persones, més enllà del que exigeix la legislació vigent

L'Ajuntament de Torrent presenta aquest divendres la seua primera Memòria de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) corresponent a l'exercici 2015-2016. La Sala Cívica de l'Antic Mercat acollirà des de les 9.30 hores una Jornada sobre la responsabilitat social corporativa en l'Horta Sud en l'administració i el sector privat de l'Horta Sud i en ella està previst que participen Orencio Vázquez (Observatori RSC), Salvador Ibáñez (AENOR) i Gabriel García (UPV), a més de l'alcalde Jesús Ros i el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, així com representants de Caixa Rural Torrent, Aigües de l'Horta, Florida Universitària, Fundació Horta Sud i de Blatem.
 

L'alcalde Jesús Ros i el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, han presentat aquest matí els resultats de l'anàlisi de les polítiques socials econòmiques, socials i mediambientals que ha obtingut la certificació d'AENOR, que el divendres farà lliurament d'aquest reconeixement a l'Ajuntament de Torrent, convertint-se en un dels primers consistoris de tot el territori espanyol a aconseguir-ho. Andrés Campos ha assenyalat que l'autoavaluació de les polítiques i serveis Ces un exercici necessari per a analitzar el seu impacte en la ciutadania i el seu entorn. D'aquesta manera sabem què fem, com ho fem i en què podem millorar.
 

En relació al text que es presentarà, i més concretament a l'impacte de les activitats sobre el Medi ambient u dels àmbits de la RSC-, Campos ha exposat com s'ha millorat en la gestió de residus i, especialment, de la recollida d'oli usat. En aquest sentit, s'ha passat de 2 a 17 contenidors destinats a aquesta fi. Igualment, també ha crescut notablement l'ús del servei de bicicletes públiques TorrentBici. L'edil de Gestió de Recursos i Modernització ha posat també com a exemple la significativa reducció de la petjada de carboni, que ha passat de més de 2 milions de tones en 2015 a 500.000 tones en 2018.
 

També s'ha analitzat l'increment en el percentatge de proveïdors locals (valencians) de l'Ajuntament, passant del 48% en 2015 a més de 77% de l'actualitat, o de la reducció de la mitjana de pagament, baixant dels prop de 60 dies a tan sols 14 en els últims tres anys. Entre les dades presentades sobre l'atenció a les persones destaquen les ajudes d'emergència quasi 12.000 persones van ser ateses en els quatre centres socials en 2016-, els resultats del Pla Municipal de la Gent gran i les més de 300 ajudes a famílies concedides amb plans d'Igualtat.
 

El document presenta també les ajudes municipals per a l'educació i material de primària, secundària, escola d'adults i escola de música. Més de 7.000 persones es van beneficiar en 2016 d'alguna de les ajudes o subvencions. També es descriuen els programes d'ocupació engegats a través de l'empresa municipal Idea't. En l'apartat dedicat a la Innovació es destaca l'augment de gestions ciutadanes realitzades a través de les eines electròniques.
 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.134.85.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.