Dilluns, 27 de Maig del 2019

Actualitzada Diumenge, 26 de Maig del 2019 a les 10:23:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 28 de novembre del 2018

Sant Valerià plantarà una falla sobre la invasió electoral local i la infantil sobre la ruta de la seda

La comissió aposta de nou per la crítica local, la sàtira i bon humor faller en ple any electoral

La Falla Sant Valerià ha desvetlat el seu secret millor guardat, els monuments fallers de 2019, amb el segell de la casa centrat en la crítica local a la vista de la pròxima campanya electoral local i autonòmica, mentre que la falla infantil traçarà un recorregut didàctic sobre a ruta de la seda.

 

Els representants de la comissió, Sonia Aracil, Miguel Ángel Atienza, Valeria López i Marcos Lozano es van encarregar de desvetlar els esbossos per a aquest exercici, al costat dels seus artistes.

 

Per a açò, compta amb la confiança de l'artista torrentí, Oscar García, encarregat de donar forma a “Torrent sideral, Odissea electoral”, que tracta de l'arribada d'una expedició extraterrestre que reposa sobre l'edifici de l'Ajuntament. Allí els éssers d'una altra galàxia veuran les burrades que fan els polítics locals per a aconseguir els seus vots de cara a les pròximes eleccions. La falla també tractarà l'actualitat fallera i social de la ciutat. Així doncs, Sant Valerià renova a Oscar García com a artista faller gran, amb el qual ha aconseguit diversos primers premis en secció primera (com l'any passat) i d'Enginy i Gracia, així com 7 primers premis consecutius de crítica local de la ciutat. Sant Valerià segueix sent el màxim referent en aquest àmbit, també en cavalcada: actualitat, sarcasme i sàtira són un reclam per a centenars de veïns que s'acosten a veure el monument.

 

Ruta de cultures en la infantil

Per la seua banda l'artista de Borriana, Paco Martínez Heredia, plantarà per tercera vegada en la demarcació i ho farà amb una aposta didàctica basada en la ruta de la seda per a explicar-nos les diferents cultures, tradicions d'un art alhora que ofici fins a arribar a València. La falla repassarà Xina, L'Índia i altres països d'aquesta ruta convertida en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.234.227.202

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.