Divendres, 21 de Juny del 2024

Actualitzada Dijous, 20 de Juny del 2024 a les 13:33:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 28 de novembre del 2018

Les falles canvien l’entrega de premis al 17 de març, pel matí, a la plaça Unió Musical

Les propostes de canvi s’uneixen a la resta de modificacions al calendari faller, com l’ofrena en només una jornada el dia 17 de vesprada o la proposta d'una dansà a Sant Josep el dia 18.

Les falles de Torrent tenen sobre la taula la presa de decissió sobre els canvis en el nou calendari d’actes de falles amb les novetats corresponents, com l’entrega de premis, recuperar la mascrodespertà del dia de la Crida o una dansà a Sant Josep.

 

En quant a l’entrega de premis, Junta Local planteja que el lliurament es realitzarà en la Plaça Unió Musical de Torrent (parada metro Avinguda), el dia 17 de març a partir de les 11:30 hores. La idea inicial es que s'instal·larà un escenari des d'on les Falleres Majors de Torrent aniran fent el lliurament dels palets a les comissions. Per a açò les falles se situaren en les zones establides per l’organització, mentre que representants i portadors dels estendards hauran d'acudir vestits de valencians.

 

L’entrega de premis es faria per ordre d'antiguitat i els representants passaran per l'escenari per a arreplegar els palets, juntament amb els membres que consideren de la seua comissió. Només es lliuraran els palets dels premis dels concursos organitzats per Junta Local i aquells concursos organitzats per les falles que puntuen en Activitat fallera o Laboriosidad fallera i sempre que les comissions els porten a l'acte. Podent nomenar-se els altres premis de la comissió si aquesta, mana prèviament llistat a Junta Local dels mateixos.

 

El que encara està per decidir també és si en aquest acte es farà o no la lectura de premis de monument (que tradicionalment es fa el dia anterior, 16 de març, abans del Trasllat). Junta Local proposa fer desfilada conjunta en finalitzar l'acte fins a la zona de la mascletà, per poder vore-la des d'una zona preparada a tal efecte.

 

Ofrena en una jornada

Altre dels punts que ja es va aprovar va ser l'ofrena en una única jornada. Finalment es realitzarà també el dia 17 de març per la vesprada, de manera que la falla de la Plaça s’agafa com a referent per a la resta de desfilada per antiguitat. La desfilada començarà a les 17.15 hores amb els vestidors i cases regionals i la primera falla, a les 17:30 hores, respectant el temps d'eixida de cada comissió de 8 minuts. Junta Local estima que les falleres majors de Torrent eixirien a les 21:22 hores (des de la Font de les Granotes) i recorda la necessitat de complir amb les normes (les dones han de desfilar en files de 3 en 3 i els homes en files de 4 en 4). En el cas que alguna comissió fallera tinga costum de fer passadís en arribar a la plaça de l’església, podrà realitzar-se sempre que no produïsca una aturada en la desfilada.

 

Des dels Vestidors de la Mare de Déu es va traslladar la petició  que el cadafal de l’ofrena quede exposada més dies, perquè es puga gaudir per més temps,per la qual cosa La Junta Local veurà de reunir-se amb Ajuntament per a tractar aquest tema.

 

Dansà a Sant Josep

Com que el dia 18 de març queda lliure, Junta Local ha proposat organitzar una dansà en honor al patró, on es pretén que participen Les Corts d'Honor i Falleres Majors de Torrent, els grups de ball de Torrent i aquells Fallers que ho desitgen.

 

Macrodespertà el dia de la Crida

La última novetat es que Junta Local vol recuperar la macrodespertà del dia de la Crida (23 de febrer), tal com es feia a Torrent, un acte on participen totes les falles. S'han realitzats diverses reunions amb la pirotècnia Zarzoso per a tractar el tema de la compra de Tro de Bac, on podran participar aquelles persones que estiguen censades a Torrent i que disposen del CRE. Els majors d'edat podran tirar Tro de Bac o petard normal i els infantils Bombetes o xinesos depenent de la seua edat. Per als representants de cada Comissió Junta Local assumirà el cost dels artificis que disparen, la resta de persones que participen abonaran el cost en apuntar-se. En la pròxima assambela de presidents es perfilaran els temes i es formarà el calendari definitiu d'actes.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.166.233

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.