Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 09 de novembre del 2018
PRESSUPOST 2019

Folgado demana al PSOE que torne la subvenció RECICLA

La portaveu del PP, Amparo Folgado va rebre una carta fa una setmana, del regidor socialista Andrés Campos, per la qual li sol·licitava ajuda per a l'elaboració dels pressupostos municipals de 2019. La portaveu dels populars ha afirmat que “ja era hora que el govern socialista s'adonara que no té la majoria en el Ple i compte amb el PP, que representa més d'un terç del ple municipal

a portaveu del PP, Amparo Folgado va rebre una carta fa una setmana, del regidor socialista Andrés Campos, per la qual li sol·licitava ajuda per a l'elaboració dels pressupostos municipals de 2019. La portaveu dels populars ha afirmat que “ja era hora que el govern socialista s'adonara que no té la majoria en el Ple i compte amb el PP, que representa més d'un terç del ple municipal per a l'elaboració dels pressupostos, que han sigut incapaços d'aprovar des de 2016”. 
 

Folgado ha respost de la mateixa manera a l'edil socialista, per carta. En ella, ha desgranat les peticions dels populars perquè siguen incloses en el Pressupost de l'Ajuntament de Torrent per a l'exercici 2019, afirmant que “de no ser incloses, les nostres propostes es convertiran en esmenes, si és que arriben a anar a ple, ja que des de finals de 2015 no ha anat cap proposta de pressupostos al Ple”. 

 

Baixada del rebut de l'aigua i del tipus de gravamen en l'IBI
Folgado ha demanat en la carta que baixe el tipus de gravamen de l'IBI, encara que en la proposta de modificació d'ordenances, el PSOE no ho ha modificat, la portaveu del PP afirma que “encara són a temps de poder baixar el tipus de gravamen de l'IBI, que està congelat des de 2015 i el PP ho va baixar un 64% en els seus vuit anys de govern”. 
 

A més, també ha sol·licitat que “torne la subvenció RECICLA, eliminada pel PSOE i els seus socis el 31 de juliol de 2017 perquè ningú s'assabentara i en contra de més de 2.000 signatures de veïns de Torrent”. Folgado subratlla que “els veïns de Torrent han demostrat sobradamente les seues bones pràctiques mediambientals i l'Ajuntament els retornava part d'aqueix esforç i beneficis en forma de subvenció en el rebut de l'aigua”. Per açò, afirma que “si el PSOE no torna a aprovar aquesta subvenció, ja ho farem nosaltres a partir de maig de 2019 quan tornem a l'alcaldia de Torrent”. 
 

Folgado també ha demanat que s'incrementen les partides destinades al Xec Bebè i a les Dones soles amb fills al seu càrrec, ja que “des que governa el PSOE, aquestes ajudes arriben a molt poques persones a causa que en una han reduït el pressupost i han modificant les bases perquè menys persones, puguen accedir a aquestes ajudes municipals”. 
 

Els populars, també han reclamat “més transparència quan es presente la proposta de pressupostos als grups de l'oposició, en la qual es detalle totes les partides destinades a altres despeses i a treballs realitzades per altres empreses, de manera que puguem treballar millor els pressupostos”. Inclusió de partides pressupostàries per a les mocions del PP aprovades al llarg de la legislatura Folgado també ha sol·licitat que es tinguen en compte totes les mocions del Partit Popular que han sigut aprovades pel Ple i es doten de pressupost per a poder dur-les a terme. 



Aquestes són, l'execució d'un vial provisional que una La Marxadella i Parc Central entre els carrers Albaida i Melbourne (aprovat al juliol de 2016). L'obertura d'una evacuació d'aigües pluvials en els carrers Sants Patrons i Sant Nicolás, per sota de les vies del metre. La creació del Centre d'Interpretació de la Ruta delReg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta en elArquillo. Museu, lloc d'inici de la ruta, àrea de descans i recreativa al costat del dipòsit municipal.
 

També la col·locació d'una placa en memòria de les víctimes del terrorisme (aprovada a l'octubre de 2015), la creació d'un Espai Coworking municipal (Aprovada al desembre de 2016). L'Impuls definitiu del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Centre Històric (PEPRI) (aprovada al desembre de 2016).
 

Els populars també demanen la creació de la línia d'autobús nocturn, que una les zones de restauració de la ciutat de Torrent i el Centre Comercial Las Américas, les nits de finalització de setmana (aprovada al juliol de 2017). La creació de dues zones verdes en El Pantà i Font de la Teula. Les millores en els camins de Fatxardet – Barbeta i Arquers – Xarco Secs, “a dia d'avui desconeixem si s'han realitzat els estudis encarregats després de l'aprovació d'aquesta moció i que deuen incloure's també en el futur PGOU”. Finalment, Folgado sol·licita que s'incloga en el pressupost el Pla d'asfaltat per a la urbanització Calicanto i una solució definitiva al proveïment d'aigua potable en les urbanitzacionsBuenavista i Faldilla de la Serra.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.217.228

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.