Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 09 de novembre del 2018

Comença la catorzena edició del Voluntariat pel valencià de Torrent

El Voluntariat està obert sempre a la participació de qualsevol persona amb desig d’aprendre valencià o ajudar una altra persona a conéixer i millorar el seu valencià

El Voluntariat pel valencià de Torrent inaugurà la catorzena edició amb un acte en l’andana del Museu Comarcal de l’Horta Sud. Les parelles lingüístiques es reuniren per a començar un nou any d’aprenentatge compartit de la llengua pròpia i ho feren amb l’actuació del contacontes Vicent Cortés. 

 

A més en esta primera reunió on es presentaren les noves parelles lingüístiques i es repartí material de suport per a les converses, es projectà un vídeo elaborat pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent amb la col·laboració de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori. El vídeo recull testimonis de dos parelles lingüístiques que conten la seua experiència amb el voluntariat, les motivacions per a participar-hi i també fan balanç del que els suposa formar part d’esta iniciativa. El vídeo es pot vore en la pàgina oficial de l’Ajuntament de Torrent en la xarxa social Facebook i en Youtube, en el canal del consistori: https://www.youtube.com/watch?v=2Wm4RSnJXak

 

El coordinador del Voluntariat d’Escola Valenciana, Vicent Font, recordà el funcionament del voluntariat lingüístic, que posa en contacte persones que saben valencià amb persones que volen aprendre’l i destinen part del seu temps lliure a esta finalitat. Des de la posada en marxa d’esta proposta a Torrent, que es remunta a l’any 2005, entre 30 i 40 parelles lingüístiques han treballat juntes cada any per a aprendre a parlar valencià i així, augmentar l’ús social de la nostra llengua. 

 

Des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, la tècnica, Anna Gascó, explicà que el Voluntariat està obert sempre a la participació de qualsevol persona amb desig d’aprendre valencià o ajudar una altra persona a conéixer i millorar el seu valencià. En qualsevol moment, els interessats a participar en el voluntariat lingüístic poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià a través del correu electrònic  usvalencia@torrent.es.

 

Per la seua banda, la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística destacà “la responsabilitat, l’obligació i el compromís que té l’Ajuntament de Torrent per iniciatives d’estes característiques que són una clara aposta per a promoure l’ús del valencià a la ciutat”. La ciutat de Torrent va ser de les primeres ciutats que se sumà a esta iniciativa d’Escola Valenciana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.23.201.145

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.