Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de novembre del 2018
MÚSICA

Torna el millor flamenc a l'Auditori

L’Auditori de Torrent celebra del 9 a l'11 de novembre una nova edició del seu Festival Flamenc, que en aquesta ocasió comptarà amb la presència del cantaor Capoll de Jerez, l'últim sextet que va acompanyar a Paco de Lucía i que retrà homenatge al Maestro de la guitarra, i el ballador José Porcel

L’Auditori de Torrent celebra del 9 a l'11 de novembre una nova edició del seu Festival Flamenc, que en aquesta ocasió comptarà amb la presència del cantaor Capoll de Jerez, l'últim sextet que va acompanyar a Paco de Lucía i que retrà homenatge al Maestro de la guitarra, i el ballador José Porcel. Hi ha cantaores i cantaoras grans per les seues facultats. Per un ampli registre melòdic, pel seu coneixement dels pals flamencs, per la seua destresa executant-los. I hi ha altres cantaoresque tenen veus sàvies, que sonen a vell, que des de la primera nota que canten són una pura lliçó de flamenc. És el cas de Miguel Flores, Capoll de Jerez.

 

Nascut a Jerez de la Frontera, en ple cor del barri de Santiago, allí es van forjar els seus primers records musicals al costat d'artistes com a Terratrèmol, Tio Borrico o laPaquera. És un artista a la vella usanza, format des de xiquet en l'escola de la vida i cantaor les vint-i-quatre hores del dia. La seua veu tanca els secrets del flamenc més ranci. Posseeix el genuísoniquete de la seua terra, però aborda els cantes d'una forma que li diferencia amb claredat de tots els seus paisans. Ha encunyat un segell propi i les seues actuacions no deixen indiferent a ningú. Va començar a cantar als 13 anys i des de llavors no ha parat, portant els seus bulerías, tanguillos, fandangos, martinets de nit o tarantos als més importants tablaos i festivals d'Espanya. L'actuació serà el divendres 9 de novembre a les 20:30 h.

 

“Paco de Lucía Project” és un espectacle per a celebrar al llegendari guitarrista de flamenc Paco de Lucía a través del seu aclamat sextet format pel seu nebot Antonio Sánchez (guitarra), Israel Suárez “Piraña” (percussió), José de la Tomaca (guitarra), Antonio Serrano (harmònica), David de Jacoba (veu) i Farruco(ballador). 50 anys després del llançament del seu primer àlbum en solitari. A principis de la dècada de 1980, el guitarrista i compositor Paco de Lucía va formar un sextet que, per la seua instrumentació i enfocament jazzístic, canviaria per sempre el so del flamenc.

 

El guitarrista tardaria 20 anys a crear un altre grup que li donara tant el suport com l'embranzida per al seu talent i visió. El nucli de la banda es va unir en 2004, per a l'enregistrament de “Cosetes Bones” amb el qual Paco de Lucía va guanyar un Grammy Llatí, i es va convertir en una col·lecció de talents joves excepcionals, que són els que abanderen ara aquest projecte. Amb aquest grup, Paco de Lucía, va presentar el seu projecte i va estar girant durant els següents 10 anys. El talent en combinació amb la saviesa i poder es va captar en el CD doble que va gravar en 2010 Paco de Lucía en viu; però el mestre va morir inesperadament d'un atac cardíac a Mèxic el 25 de febrer de 2014. Tenia 66 anys. La seua mort va semblar marcar el final del seu grup, però no va anar així. El concert serà el dissabte 10 de novembre a les 20 h.

 

Tanca el festival el Ballet Flamenc de JoséPorcel. Després de 25 anys de professió, arriba un nou repte per a Porcel. Un repte que significa superació pròpia i ganes de fer coses noves per a mantenir la il·lusió en aquest camí de l'art. Per a superar aquest repte, Porcels'enfronta per primera vegada a un espectacle en solitari, sense eixir de l'escena i desenvolupant tot l'adquirit al llarg de la seua vida artística. Veurem un Porcel lliure, sense pors ni presses, totalment feliç i realitzat, amb els mateixos valors que li han acompanyat aquests 25 anys, però envoltat de grans professionals que fan que seguisquen vives les seues ganes de seguir aprenent. La funció serà el diumenge 11 de novembre a les 19 h.

 

Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.147.30.127

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.