Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de novembre del 2018

Torrent commemora els 125 anys de l'arribada del trenet amb xarrades i una exposició

Fins al 17 de novembre la sala cívica del Antic Mercat acull una mostra amb maquetes de trens, materials i objectes antics

Torrent acull des d'aquest cap de setmana una programació d'activitats per a commemorar els 125 anys de l'arribada del ferrocarril a la ciutat. Aquest diumenge 11 de novembre s'inaugurarà una exposició en la sala cívica del Antic Mercat, coincidint amb la inauguració oficial l'11 de novembre de 1893 de la línia entre Torrent i Jesús (València).

 

La mostra conté maquetes de trens i materials aportats per Ferrocarrils de la Generalitat de totes les èpoques. Fins al dia 17 s'exposaran mòduls ferroviaris a escala HO1:87, així com panells informatius que repassen la història del ferrocarril des dels primers vagons, l'evolució de les estacions fins a la moderna xarxa de metro.
 

El dimarts 13 de novembre tindrà lloc una conferència sobre la presència d'aquesta modalitat de transport a Torrent. La xarrada es titula “125 anys a Torrent. Del trenet al metre” i serà a càrrec del exmaquinista i documentalista ferroviari Joan Lluís Llop. El divendres dia 16, el mateix Joan Lluís Llop abordarà també amb el format de conferència el modelisme ferroviari i la seua evolució cap a una forma d'oci. Ambdues sessions seran a les 19.30 hores en elAntic Mercat.
 

El dissabte al matí, a les 11 hores, el periodista de Tele Torrent, expert en cultura, Aitor Sánchez i Tomás Roselló exposaran un recorregut pels 125 anys del trenet a Torrent. Sánchez i Roselló van treballar en l'elaboració del llibret de la falla Sant Valeriano de l'any 2018, dedicat, precisament, a l'arribada del tren al Torrent.
 

La programació d'activitats per a commemorar aquesta efemèride ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocaril (AVAF), Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), l'associació Torrent d’Art, que exposarà obres de temàtica ferroviària, i la falla Sant Valeriano.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.202.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.