Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 05 de novembre del 2018

Ramón y Cajal i Antoni Pardo guanyen el concurs de curtmetratges

Per 7é any consecutiu la falla Nicolau Andreu organitza el seu concurs de curts fallers, enguany a benefici d’ASPAU.

Les falles de Torrent es van vestir de gala per participar en el coincurs de curts que organitza la falla Nicolau Andreu. El saló d’actes de l'Ajuntament va acollir en el matí i la vesprada del diumenge dita gala amb un objectiu solidari, ja que la recaptació de les entrades es va destinar a l'associació ASPAU, per conscienciar sobre la vida dels xiquets amb autisme.

 

L'acte es va iniciar amb el visionat dels curtmetratges participants pertanyents a les falles Escultor Vicent Pallardó, Antoni Pardo, Sant Roc y Ramón y Cajal, en la modalitat gran, mentre que en la infantil es van sumar: Sedaví y Saragossa-Parc Central

 

De matí es va fer lliurament dels trofeus en la categoria infantil, que va gaunayar la falla Ramón y Cajal, amb un curt ple de sàtira sobre la burocracia amb el tema de la pirotecnia i la desaparició de la despertà. El segon premi va ser per a Antoni Pardo i el tercer per a la falla Saragossa-Parc Central.

 

Per la vesprada els guanyadors van ser els membres de la falla Antoni Pardo, amb «Equip A, majúscula» una parodia de la mítica serie en versió fallera, on es criticava el pas de l’ofrena a un dia, els cursos CRE de pirotecnia i altres d’actualitat local. Els fallers va decidir donar este premi a ASPAU per tal de participar en la causa. El segon premi va ser per a Sant Roc, amb una altra crítica fallera i una versió torrentina del chef Chicote. Esta comissió també ha guanyat el premi d’Enginy i gràcia, el de millor i millor actriu. El tercer premi va ser per a la falla Ramón y Cajal sobre un futur apocalíptic on les falles son prohibides, de nou.

 

Per a lliurar els premis a les comissions van estar presents en l'escenari les falleres majors de Torrent, acompanyades dels màxims representants de la falla Nicolás Andreu. La regidora d’Eduació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, també va fer lliurament d'un premi. I es que l'Ajuntament de Torrent també participava en l’organització, a través de l’ Oficina de Promoció i Ús del Valencià, els Premis als Millors Curtmetratges en Valencià. El jurat, compost per la regidora d'Educació i Dinamització Lingüísitica, Patricia Sáez, un membre de la falla Nicolau Andreu i la tècnica de l’Oficina de Promoció i Ús del valencià va determinar i premiar la correcció lingüística de les obres en valencià presentades enguany amb 200 euros per al curt infantil de Sant Roc i 200 euros al curt major de la falla Ramón y Cajal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.190.101

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.