Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 22 de Abril del 2024 a les 13:29:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 05 de novembre del 2018
URBANISME

Urbanisme ultima la re urbanització de Camí Reial

Les actuacions contemplen la millora de l'antiga carretera comarcal CV-405, amb l'objectiu de prevaldre l'espai per als vianants i la integració del barri de Los Caracoles en el teixit urbà

El pròxim 12 de novembre està previst que s'inicien les obres de reurbanització del carrer Camí Reial i de l'encreuament dels carrers València i Mariano Puig Yago, que comptarà amb una nova rotonda que millorarà l'accés al polígon industrial Mas del Jutge. Aquests últims treballs inclouen la urbanització de l'últim tram del carrer València fins a Camí Reial. 

 

Els dos projectes, cofinançats al 50% per fons europeus POPE FEDER, formen part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Torrent 2015-2025 (EDUSI) i milloraran l'entorn urbà i dels seus col·lectors i suposaran mesurades com la reducció de la velocitat de circulació en la zona i de la contaminació acústica i lumínica. 
 

Per aquest motiu, l'Ajuntament va realitzar una reunió informativa amb els comerciants afectats de la zona per a explicar-los tot el necessari sobre les obres, tractant en tot moment de minimitzar les molèsties ocasionades. D'igual manera, coincidint amb les primeres actuacions, s'instal·larà un punt un punt d'informació en l'aparcament del carrer Benemérita Guàrdia Civil en el qual es donaran els detalls de l'obra a veïns i veïna de la zona.
 

Reurbanització de Camí Reial
Les actuacions contemplen la millora de l'antiga carretera comarcal CV-405, amb l'objectiu de prevaldre l'espai per als vianants i la integració del barri de Los Caracoles en el teixit urbà. L'alcalde Jesús Ros ha destacat la importància d'aquests projectes per als torrentinos i les torrentinas, ja que es tracta d'una de “les artèries més importants de circulació de vehicles i vianants dins del nostre municipi”. 

 

Les actuacions previstes són la reducció de l'amplària dels carrils de circulació, la implantació de noves places d'aparcament, eixample de les voreres per als vianants, la creació de nous espais verds i àrees de descans, la repavimentació de voreres i calçades i la substitució de la senyalética.



Accés a Mas del Jutge i carrer València
Per a resoldre un dels problemes urbanístics històrics de la ciutat, afavorint la fluïdesa del tràfic i la seguretat, ja que es tracta d'una zona on el tràfic està regulat per semàfors i sempre ha sigut problemàtic i perillós, es construirà una rotonda en l'encreuament del carrer València amb Canónigo Gisbert i Mas del Jutge. Aquest projecte inclou la reurbanització de l'últim tram del carrer València fins al carrer Mariano Puig Yago.
 

A més de la creació d'una nova rotonda, la reurbanització de l'últim tram del carrer València es farà d'acord amb els trams anteriors. Així, el carrer es transformarà en una secció més agradable per al vianant. D'aquesta manera, s'augmentarà la grandària de les voreres, s'instal·larà arbrat amb la seua corresponent xarxa de reg.

 

El carrer disposarà també d'una nova xarxa de col·lectors d'aigua de pluja i es renovarà la xarxa d'aigua potable i la xarxa de sanejament. D'altra banda es crearan noves places d'aparcament tant en el carrer València com en la carretera Mas del Jutge i es reordenaran i ampliaran les ja existents en el carrer Sant Luis Bertrán.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.145.114

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.