Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 01 de novembre del 2018

Torrent celebra el dia de Tots Sants amb Albaes i balls en el cementeri

En la porta del cementeri comença a les 18:00 h. elos primers cants de albaes i balls tradicionals. Després en dansà recorreran els carrers fins a arribar a la casa museu de la Setmana Santa.

El grup de Albaes dels Llauradors del CercleCatòlic juntament amb l'Associació de Veïns Carrer Toledo organitzen un any més, i ja van sis, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrent, un emotiu acte d'Homenatge als difunts el Dia de Tots els Santos.

En la porta del cementeri comença a les 18:00 h. elos primers cants de albaes i balls tradicionals. Després en dansà recorreran els carrers fins a arribar a la casa museu de la Setmana Santa. Enguany, com a novetat, la iniciativa compta amb la participació del grup de ball El Ball de Torrent. Al final de l'acte, s'oferirà als assistents una xocolatà per a tots els assistents. 

Aquesta tradició es remunta al segle XV sent molt habitual en les terres valencianes fins als nostres dies. De fet, un dels balls que es va a interpretar és la dansa del velatori, o del albaet, que prové d'un ritual mortuori . Quan moria un xiquet menor de set anys, albat o albaet, se li dedicaven diverses cobles acompanyades de música com a expressió d'alegria perquè el xiquet havia aconseguit passar a una altra vida innocent. El ritual es desenvolupava en la vetlàde l’albat que produïa la dansa del vetlatori en la porta de l'habitatge familiar.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.163.58

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.