Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 31 de Octubre del 2018
POLÍTICA

Els rebuts de l'IBI baixaran en 2019 un 3 per cent després de la revisió catastral

El portaveu i regidor d'economia, Andrés Campos, afirma que el consistori comptarà amb un pressupost de prop de 60 milions d'euros en el 2019 gràcies a les tranferències de l'Estat i la Generalitat i "no per augmentar les taxes als ciutadans"

L'equip de govern de Jesús Ros, ha aprovat l'esborrany de les ordenances municipals per al 2019 que es debatran en un ple extraordinari, possiblement la setmana vinent.

Pero la novetat més destacable és la rebaixa del 3% lineal en els rebuts de la contribució l'any pròxim per la revisió catastral de ‘estat, tal com va demanar l'equip socialista fa poc més de dos mesos. Campos ha aclarit que "tots els rebuts de l'IBI baixaran de forma lineal a excepció d'aquells que estiguen en procés de regularització per part del Ministeri".

 

Segons càlculs del responsable econòmic, "la recaptació municipal es reduirà prop del milió d'euros, encara que el pressupost per a 2019 que manejarà l'equip de Ros s'acostarà als 60 milions d'euros". Campos ha aclarit que aquest augment no es farà, ni s'ha fet a costa de pujar impostos, sinó que es correspon a l'increment de les transferències realitzades per l'Estat i pel Fondo de Cooperació Municipal de Generalitat.
 

Un altre dels impostos que es redueixen de cara al 2019 és l'impost de Plusvàlues. A les bonificacions que existeixen actualment se suma un 10 per cent més, per la qual cosa els immobles que no superen els 30.000 euros de valor cadastral tindran una rebaixa del 70%, els de 30.000 a 80.000 euros del 50% i de més de 80.000 euros un 30%, "pensem que els immobles amb menor valor van associats a rendes més baixes que són els més beneficiats", aclareix Campos.
 

El delegat d'Hisenda ha calculat que l'Ajuntament recaptarà per l'Impost de Béns Immobles prop dels 20 milions d'euros, 200.000 euros menys que el recaptat fa tres anys, "entre els 500.000 euros que es deixaran d'ingressar per la contribució i el descens per ingressos de plusvàlua, els ingressos per aquest concepte seran de 700.000 euros menys, encara que aquesta baixada es modifica pels casos d'immobles en procés de regularització per part del Ministeri i açò suposa un augment de 400.000 euros aproximadament" especifica Campos.
 

Ordenança per a Junta Local Fallera
Altra de les novetats que inclou el document és una ordenança que regularà les activitats econòmiques de Junta Local Fallera com els cursos del CRE o el cobrament per la gestió d'insígnies que fins ara no estava regulat. També els usuaris del pàrquing de Juan Carlos I es veuran beneficiats en el cas de tenir un vehicle de dues rodes, ja que veuran reduït a la meitat els seus bons mensuals.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.234.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.